Juhuu!

|
Attention whatsoever! Laitoin edellisen kirjoituksen kommenttiin sähköpostiosoitteeni! Yhteydenottoasi odotellessa.. :)

Niin, ja kiitoksia kovasti kaikille kommentoijille! Hyviä ajatuksia on tullut, näistä on hyvä jatkaa... Ja lisääkin saa kommentoida!

Ahdistus maximus

|
Iih ääh uuh plääh ja ding dong! Pää hajoaa niinku nyt heti!

Saatiin eilen uusi luonnos. Se on hyvä ja huono. Katsokaapa itse:

 

Piirtäjä nyt toteutti meidän toiveet laajennuksista ja kodinhoitohuoneen muokkauksesta. Mutta silti meitä ahdistaa - ja paljon!

Takka/leivinuuni on ihan väärässä paikassa edelleen. Ja tarkkasilmäiset huomaakin varmasti, että uunihässäkän kahdelta reunalta on vain metrin verran tilaa mennä ohitse. Hieman ahdasta, ainakin minusta? Keskelle kun sen heittää, niin hormi tulee huonosta kohti yläkerrasta. Keittiön kylkeen jos sen laittaa, nin eteisestä tulee ihan saakelin pitkä käytävä. Eli ruokaostosten kantaminen käy suorastaan urheilusuorituksesta. :P Ja kodinhoitohuone... Ihan niinkuin Harri oli edelliseen tekstiin kommentoinut, niin se on ehkä himppasen liian iso. Haluaisin rehellisen kuivaustilan pyykeille, kun kuivausrumpua (en ainakaan vielä) halua. Kaappitilaakin pitäisi olla ja herraties mitä! Eilen siis ahdisti. Ja siis ihan kunnolla ahdisti. Tuntui, että paras ratkaisu olisi räjäyttää koko pohjapiirros ja aloittaa alusta. 

Niin, ja sekään ei auta yhtään kun olen yrittänyt miettiä keittiön ratkasua. Mihin kohti liesi, jääkaappi, pesukone.... Haluaisin vastustaa lieden sijoittamista nurkkaan, mutta tuossa keittiössä se on varmaan ainut mahdollisuus... Nurkat on kyllä hankalia, ne pitäis kieltää laissa!

Että semmosta. Kommentteja otetaan vastaan... :)

Ensimmäinen luonnos

|
Tässä on siis ensimmäinen luonnos pohjapiirustuksesta! Piirtäjä ei lähtenyt paljoakaan muokkaamaan meidän ajatusta tuosta keittiö-ruokailu-olkkari kombosta vaan piti sen sellaisenaan. Sauna, pukuhuone ja pesuhuone on hyvällä paikalla, pisteet siitä. :)

Sitten ne mutat: Takka-leivinuuni -hässäkkä on liian pieni ja väärässä kohden. Hormi tulee huonosta kohtaa yläkerrassa, joten sitä muokataan. Pukuhuone on läpikulkutila kodinhoitohuoneeseen, joten sitäkin muokataan. Työhuonetta suurennetaan hintsusti olkkarin puolelle (samalla olkkarista tulee järkevämmän mallinen). Tekninen tila siirretään makuuhuoneen seinän takaa pois. Ruokailuerkkeriä suurrennetaan sillai ihan pienesti, ettei tuolit kolise seiniin ja yhdelle seinälle mahtuu kaappi astioille. Yläkertaan emme koske, kun emme sitä vielä rakennakaan (luultavasti). Se kyllä on malliltaan niin hyvä, ettei siihen kyllä tarvitsekaan koskea!


Mutta siis... Tässä tämä nyt on. Any comments? :)

--

Muoks. Onhan meillä tämä meidän oma hahmotelma! Kahtokeepa siitä!


Messuja ja piirustuksia

|
Miksi kukaan ei päivitä tätä?? Käsittämätöntä...

Noh, mitäpäs meille? Saatiin viime viikolla ensimmäiset luonnokset pohjapiirustuksista. Eka reaktio oli jyrkkä EI, toka reaktio että täähän vois toimia ja sitten muutaman päivän mutustelun jälkeen kolmantena tuli olo, että jos jotain vielä hiois... Pieniä muutoksia luonnokseen tehtiin, mm. pukuhuone ei ole läpikulkutila suihkuun ja kodinhoitohuoneeseen ja ruokailuerkkeriä kasvatettiin ihan hitusen vielä... :) Piirtäjä ei ilmeisesti vieläkään ole asiaa kommentoinut, onkohan se miten loukkaantunut? :)

Käytiin viime viikonloppuna rakennusmessuilla Ylivieskassa. Pää oli kyllä iha pyörällä sen jälkeen, kun kaikki (totta kai) tyrkytti omaa ratkasuaan parhaana. Erään LVI-firman kanssa sovittiin alustava tapaaminen maaliskuun puolella ja Pihla-ikkunoiden herra puhu kyllä hyvin ikkunoidensa puolesta. Myöskin ulko-ovet oli sillä firmalla fiksun näköisiä ja parvekkeen (takaovien) systeemit oli kätevän tuntusia. Yhden sähköfirman esittelypaikalla käytiin kolme kertaa ja kertaakaan ei päästy miehen kanssa juttelemaan. Ei sitten enää viititty neljättä kertaa palata sen miehen luo, sillä kun oli tärkeämpää selittää jollekin jostain komponenteista... Maaliskuun eka viikonloppu olisi sitten Jyväskylässä (ehkä hieman isommat) messut. Että sinne siis!


Mitäpä muuta? Niin, no siis kauppakirja allekirjoitettiin viime viikon perjantaina, että nyt alkaa homma olemaan virallista! Välillä tulee kyllä semmonen olo, että ymmärtääköhän sitä niinku täysin, että mihin sitä on alkamassa.... Ehkä se kesällä alkaa sitten hahmottua... :)


Niin, ja kiitoksia äänestäjille! Ahava voitti ihan viime metreillä, kisa oli kyllä loppuun saakka tiukka. Palaamme asiaan, kunhan raati on päättänyt lopullisesti tontin nimestä. :)

Herätys!

|
Huomio kaikki lukijat! Jos et ole vielä äänestänyt, niin nyt alkaa olemaan viimeiset hetket käsillä! Äänestyspäiviä on enää jäljellä 6 ja Ahava näyttää edelleen johtavan. Toki harkitsemme pitkään ja hartaasti, että vaihdammeko mahdollisesti nimeä. Ja tottahan myös se on, että voimme antaa talolle eri nimen kuin mitä tontille... :) Että ehkä jopa saamme kaikkia miellyttävän ratkaisun kehiteltyä! 

Perustelujakin olisi kiva kuulla enemmän, että miksi olette äänestäneet Karpaloa tahi Ahavaa. 


---

Keskiviikkona oli tontilla käyty poraamassa ja tutkittu pohjaa. Isä oli ekan porauksen katsonut. Olivat yhdeksään metriin poranneet ja tuumanneet että pohja näyttää ihan hyvältä. Että paalutukselta varmaan säästymme! 

Toinen tutkimisen arvoinen asia on radon. Harjualueet ovat ilmeisesti mahtavia radonlähteitä, joten vaara voi olla suuri. Karttojen mukaan sitä ei pitäisi olla meidän alueella kovinkaan paljoa, mutta ehkä olisi ihan hyvä tarkistaa asia.

Raportointia

|
Oho, viikko on tainut mennä edellisestä päivityksestä ja arvatkaa mitä? Ei juuri mitään uutta länsirintamalla!

Tämä viikko tosissaan on mennyt vain sisustuslehtiä selaillessa. Hepe kävi viikolla sopimassa Suunnittelu Laukka Oy:n kanssa niistä meidän talopiirrustuksista ja hinnasta. Helmikuussa pitäisi tulla ensimmäiset luonnokset ja lopulliset piirustukset sitten maaliskuussa. Lisäksi helmikuun aikana he aikovat vielä käydä tutkimassa hieman tontin pohjaa tarkemmin, että voivat suunnitella talon perustuksia. Lisäksi tietenkin me voimme sitten paremmin tuumata talon paikkaa. 

Viime viikonloppuna tilailin muutamia tulisijaesitteitä ja niistä ollaan katseltu vähän vinkkejä. Tänään vasta muistin, että onhan siellä Puttaallakin oma uunitehdas, jonka esitteen tilasin vasta tänään. Lisäksi tilasin muutamia keittiöesitteitäkin. Ajatuksena olisi tässä kevään aikana kilpailuttaa hiljalleen keittiövalmistajia, kunhan vain saamme piirustukset käsiimme. Ja vielä kun täällä kaupungissa asuu, niin on vähän helpompi käydä eri tahojen luona.

Kalentereihin on merkitty lähikuukausien rakentamismessut. Ystävänpäiväviikonloppuna olisi tarkoitus käydä ainakin Ylivieskassa messuilla ja sitten maaliskuussa Jyväskylässä olisi toiset messut. 


Kettu kuittaa!