Harjoitus tekee mestarin

|
Eilisiltana käytiin Hepen kanssa aloittelemassa (ts. harjoittelemassa) saumausta. Ja, noh... Siis harjoitushan tekee mestarin, eikös niin..? Muutama hassu kirosana saattoi välillä karata huulilta, mutta eiköhän se ole sallittua.


Yläkerran vessan seinät näyttää
nyt sitten tältä. Huomenna tsekataan, että
kuinka paljon joudutaan hiomaan....

R2D2 on alkoholisti??!
Ehei, vaan mepäs nautimme
ensimmäisen raksaoluen eilisiltana.
Joimme ns. "heinoset", 
eli olut puoliksi. ;)

Näkymä yläkerran aulaan parvekkeen
ovelta. Ihan mukavasti tuota
tilaa jäi yläkertaan.

Äidin kanssa tehtiin sitten tänään aamupäivällä yllätysisku raksalle. Ei miehet tiennykään, että akat käy hommissa! Meinas vain olla hommat vähissä, mutta loppujen lopuksi saimme maalattua sen yhden ulkoseinän loppuun. Tai äiti maalas ja minä siivosin sisällä enimpiä roskia. Sitten äiti pilkkoi polttopuita ja minä kannoin ne meidän "puuvarastoon". Ja katiskatkin tarkistettiin. Kyllä meitä "harmitti", kun ne oli tyhjiä... :D

Toverimme R2D2

|
Minulla on uusi ystävä. Se on iso, se huutaa (koska siinä on kaksi moottoria) ja se imee sikahyvin. Se on meidän oma R2D2!

Jostain kumman syystä meistä on tullut
läheisiä. Nainen ja imuri, bestikset!

Yläkerran molemmat makkarit on levytetty.
Kohta voinkin ruveta harjoittelemaan
tasoitteen laittamista... :)

Myös yläkerran vessa on saanut seinät 
ympärilleen. On se vaan huisin näköstä,
kun talo valmistuu pikkuhiljaa. Jos sinne
alakertaankin pääsis kohta puuhailemaan...

Sademittarin mukaan tontilla on satanut 18 milliä vettä kolmen päivän aikana. Mitä me teemme tällä tiedolla, en tiedä, mutta jaoinpa sen tiedon nyt kumminkin myös teille. :)

Järviwiki

|
Tuli sitten kirjauduttua tulevan ranta-asukkaan ominaisuudessa uuteen järvitietopankkiin, Järviwikiin. Havaintopaikkoja ei Koliman rannoilta tungokseksi asti löytynyt, joten päätin paikata puutetta perustamalla sellaisen Niemenharjunrannan asuinalueelle. Ajattelin aluksi, että teen suljetun paikan omia päivityksiäni varten mutta mieli muuttui. Mitäpä näitä itsekseen päivittelemään, jos muillakin sattuu kiinnostusta moiseen kansalaisaktiivisuuden muotoon olevan :).

Phew...

|
Voin sanoa, että kiirettä on ollut! Viime perjantaina lähdettiin töistä suoraan ajelemaan kohti Espoota, jossa oli sitten lauantaina häät. Hieman harmitti, kun hyvä raksaviikonloppu meni aivan humputellessa, mutta toisaalta oli kiva käydä vähän reissaamassa. Sää oli kyllä aivan mahtava, häät oli pienet ja ruoka hyvää. Niin, ja hotellin aamupala.. Se se vasta hyvää olikin! Sunnuntaiaamuna ei kyllä huvittanut yhtään lähteä kotiin, mutta niin se vain oli palattava arkeen.


Noh, heti kun pääsimme Puttaalle, niin ensimmäinen pitstoppi olikin sitten raksalla. Talon sisällä olikin jo hyvin kostea ilma (55%) ja lämpöäkin (+15) ihan mukavasti. Tuuletimme hetken sitten taloa ja saimme kosteuden hieman laskemaan. 


Maanantaina kävin katsastamassa paikallisessa sähköliikkeessä sähkäsuunnitelmaan suunniteltuja valoja. Fiksuina olimme toivoneet automaattivaloja vessoihin sekä vaatehuoneisiin. Enpä silloin arvannut, että automaattivalaisimet ovat niinkin kalliita. Nimittäin ihan perus plafondin näköinen lamppu maksoi 250e. Halvempi versio pienempänä oli 130e. Purin huultani, etten olisi huudahtanut ääneen ihmetyksestä. Minä kun olen haaveillut Lokki-valaisimesta kohta vuosia ja sekin on melkein halvempi kuin mitä automaattivalaisin. Myyjä taisi huomata pienen järkytykseni ja tarjosi sitten vaihtoehdoksi pir-kytkintä, joka sekin maksoi 110e. Mutta nopealla googlaamisella löysin pir-kytkimiä ihan 40 eurolla. Että jospa luovumme niistä automaattivalaisimista.. Vai onko jollain joku parempi idea?


Tiistaina sitten siivosimme äipän kanssa talolla, kun sähkömiehet teki omia hommiaan ja meidän ukot omia hommiaan. Itse asiassa eilen saatiin jo yläkerran toinen makkari levytettyä, jee! :) Kuvia ei kyllä siitä ole, kun jostain kumman syystä se kamera ei ole koskaan mukana. Ja kuka sitä muistaa, että kännykässäkin on tätä nykyä kamera...?


Noh, eniveis, kuvia viime viikolta!


Yläkerran vessa on saanut rungon ympärilleen.
Isoahan siitä ei tule, mutta ei kai
vessan tarvitsekaan olla. :)

Yläkerran aulan katosta ei varmaan ole
täällä ollut kuvia? Tosiaan, tuollaiset
kivat ja "helpot" viisteet piti kattoon tehdä,
että se olisi suunnilleen järkevän näköinen.
Viisteet ovat siis kummallakin puolella
aulaa.


Lisäksi teimme tässä mielenkiintoisen huomion: lattialämmitystermostaatteja on meidän talossa kolmea eri mallia. Yhtäkkiä ajatellen olisi ehkä siistimmän näköistä, että kaikki termostaatit ovat samannäköisiä. Myöskään mielipidettä termostaatin ulkonäköön liittyen ei olla meiltä kysytty. Pitääpä sekin asia selvittää tässä. Eilen myös tsekkasin, paljonko tässä kuussa lähtee lainan lyhennystä ja tuumasin, että kyllä kohta olisi hyvä aika muuttaa tästä vuokra-asunnosta pois, jos meinaa muutakin syödä kuin puuroa...

Tsuippaduippa

|
Olipa taas järkevä otsikko. Höh.


Kumma juttu, että vaikka olenkin tällä viikolla ollut ns. työtön, niin raksalla ei ole oikeastaan ennättänyt käydä. Vaikka mitäpä minä siellä, hommat taitaa edistyä ilman minuakin. :)



Nimittäin, sähkömiehet ovat jatkaneet hommia myös alakerrassa! Ja meillä on lattialämmitys päällä! Tai ainakin toissapäivänä oli, kun kävin katsastamassa paikat. Hiljalleen meidän pakastimesta tulee lämmin... :)

Yläkerrassa ukot ovat suunnitelleet vessalle seiniä. Saadaan sitten siellä vedettyä loput putket paikoilleen. Kuvia ei ole vessasta, kun ei se kamera aina ole mukana.


Olimma muuten paikallisessa lehdessä pari viikkoa sitten! Ollaan julkkiksii... :) Tietenkään meidän juttua ei ilmestynyt nettiin, vaikka lehdellä omat kotisivut onkin. Tärkeämpiä nettijulkaisuja oli siltä päivältä mm. karhun hajottama mehiläispesä ja kuinka Pete Parkkosen isä oli saanut himpun verran enemmän ääniä vaaleissa kuin mitä toinen putaalainen ehdokas. :)


Lisäksi ostimme tontille meille sääaseman, eli sadevesimittarin. Onko sitä kukaan muistanut tarkistaa ja kukaan tyhjentää, en tiedä, mutta tärkeintä että se on siellä!