Raksakimppa

|
On ollut hauska huomata, että rakentaminen aiheuttaa tällaista "ryhmäytymistä". Silloin kun reilu vuosi sitten aloitimme tämän blogin, sai kaivaa joka kiven alta toisia rakennusblogeja. Tuntui, että ollaan ainoita Suomessa, jotka aloittavat rakentamista. Ja etenkin tämä pitkästä tavarasta tekeminen tuntuu olevan kovin monelle "outo juttu", koska moni rakentaa talopaketin. Eli aika yksin alussa oltiin! Mutta niin niitä blogeja alkoi hiljalleen löytymään lisää. Moni aloitteli samoihin aikoihin kuin me, mutta todella monta uutta blogia on löytynyt, jotka vasta ovat aloittelemassa. Se on mukavaa, että kohtalotovereita on paljon! Monesta blogin kirjoittajasta on tullut jo "tuttu". On kiva, että "samat vanhat" kommentoi ja tsemppaa, mutta kyllä saisi uudetkin kommentoida. Vink vink. :D

Nyt on sitten löytynyt uusi ryhmä meille rakentajille! Nimittäin ihmeelliseen Facebookiin on perustettu Raksakimppa! Sivu löytyy täältä: KLIK. Sieltä napattua infoa: "Sivun tarkoitus on kerätä omakotitalon rakentajat saman katon alle pienempiin ryhmiin. Ryhmiin voivat liittyä ne henkilöt, jotka tällä hetkellä rakentavat (Ryhmät ovat muilta suljettu, ja sisältö on vain jäsenten nähtävissä). Ryhmän jäsenet voivat keskustella ja jakaa toisilleen rakentamiseen liittyviä vinkkejä. Ja vaikkapa suunnitella yhteishankintoja."

Hetihän minä menin tykkäämään ja liityin Keski-Suomen rakentajiin (jossa on meitä todella vähän). Kuulun myös yleiseen ryhmään, jossa voidaan kaikkien kanssa löpistä niitä ja näitä. Eli nyt kaikki sankoin joukoin ryhmiin liittymään!

4 kommenttia:

Helmikummun Heidi kirjoitti...

Tämä on kyllä hyvä idea. Liian myöhään vaan tuli meidän projektin kannalta. Koskaan ei näin isossa projektissa ole liikaa "kohtalotovereita". Pitkästä tavarasta rakentajia taitaa nykyisin olla suhteellisesti aika vähän. Tai silta ainakin tuntuu.

Pekka Lillstrang kirjoitti...

Itse aloittelin meidän blogia 2008 ja silloin se tuntui kanssa kovin oudolta, mutta nykyään tuntuu että se tulee melkein talon teon kylkiäisenä :) Itse ainakin oli ennen rakentamista niin kovasti tietoa vailla, että ajattelisi näistä ryhmistä ja blogeista jotain hyötyä olevan. Ainakin toivottavasti.

Janet kirjoitti...

Minusta näistä on kyllä jotain hyötyä ollut. :) Itse rakennamme sellaiseen paikkaan, jossa muita rakentajia ei kauheasti ole, niin tällainen yhteisöllisyys on aika jees. :)

Heidi, jostain olen joskus kuullut, että 95% rakentaa talopaketin ja 5% rakentaa pitkästä tavarasta. Että ei meitä paljoa kyllä ole. :D

osmankaami kirjoitti...

Raksakimpassa Osmankäämitkin. Ainoina Itä-Uusimaalaisina edustajina. :D