Aurinkoa ja sadetta

|

Huomenna käy matka Kuopioon ja sitä kautta Lieksaan Ruunaan koskille firman koulutus- ja virkistyspäivään. On siis aika tehdä luvattu päivitys auringosta ja päivitellä myös sadetta. Lauantaina työmaalla riitti vilskettä sekä maassa että k
atolla. Ikkunavuorilautoja kannettiin, katkottiin ja maalattiin - ja katolle tietenkin hilattiin ne Jäspin Solar 300 -paketin aurinkokeräimet.

Homma alkoi maassa keräintelineen rakentamisella. Pakettiin sisältyvä teline on yksinkertainen alumiinikiskoista tehty kehikko, joka kiinnitettiin kattokoukuilla n. 50 mm korkeudelle katon pinnasta. Harjan puolella kattokoukut asetettiin niin ylös, että niiden päälle voitiin tänään naulata siististi harjapalat.


Kehikon kiinnitys yläosasta. Kuvassa myös nuo alla
mainitut kiinnityspalat.


Keräimet taas asennettiin kiskojen väliin keräinten ylä- ja alareunassa olevilla kiinnityspaloilla. Ensimmäisen keräimen asentaminen koetteli pari tovia. Asennusohjeissa neuvottiin keräimeen kiinnitettyjen palojen käyttämisen sijasta ruuvaamaan kiskoihin jokaiselle keräimelle 2 kpl kulmalistoja, joihin keräimet piti päistään ruuvata. Tai olisi ruuvattu jos listojen rei´itys olisi ollut sopiva. Kiinnityspaloilla asennus sujuikin sitten vaivatta.Kaikki kolme keräinelementtiä kiinnitettynä.
Keräimissä ei kierrä vielä neste, joten suojapahvit ja -muovit
avattiin vain ylä- ja alapäistä ja jätettiin paikoilleen keräinten
suojaamiseksi ylikuumenemiselta.


Puuhat katolla alkavat olla jo positiivisesti vähissä. Kun aurinkokeräimet vielä liitetään kiertoon ja savupiippu saa hattunsa, on jäljellä lähinnä saumakohtien viimeistelyä. Kohta saa Petäjätien päässä sataa, ihan estotta :)!Katto on valmis ja piippu on saanut peltitakin.0 kommenttia: