Apua kaivataan

|


Talo etenee sellaisella rytinällä, että eihän tässä kerkeä kaikkea päivittämään..! :P Keittiötä on alettu ruuvailemaan paikoilleen, samoin kodaria. Alakerran kylppärissä on melkein valmista, lattialaatat vain loppui kesken, mutta niitä saadaan onneksi loppuviikosta.


Alakerran kylppäri. Ei mennyt tämä
laatoitus niinkuin Strömsössä, mutta ainakin melkein.
Nimittäin, laatoittajalta unohtui alumiinilistat, jotka
olisi rajannut tuon harmaan raidan tuosta seinästä.
Siinä vaiheessa kun huomasimme virheen, oli jo liian
myöhäistä. Tai no, jos olisi halunnut heittää aikaa ja 
rahaa hukkaan, niin sitten olisi ollut jotain tehtävissä.
Mutta tällä mennään ja oikeastaan tykkäämme tästä näin.
Olisi mennyt tunkkaiseksi kylppäri niillä listoilla, niin!

Saunassa kiukaan taakse tulee tällainen
"koristeseinä". Hankimme kivet paikalliselta 
Kiviteokselta.

Keittiön kaapit ovat hiljalleen löytäneet paikkansa.

Mutta sitten, otsikkoon viitaten, apua kaivataan! Olen pähkäillyt meidän pukuhuoneen ja kodarin tilanjakajaa. Aikoinaan haaveena oli liukuovi, mutta nyt kun budjetti alkaa käymään vähiin, niin pitää alkaa miettimään muita vaihtoehtoja. Kyseessä on siis tämä:


Pukuhuone on siis tuollainen kodarissa oleva "syvennys", joka pitäisi nyt erottaa jotenkin järkevästi kodarista. Oven leveys on noin 130 cm ja korkeus on jotain 260 cm. Pohdin tässä ihan paneeliverhoja. Niitä pitäisi laittaa kolme kappaletta tuohon ja kiskoja varmaan kaksi, että verhot menisi limittäin. Sellaiset paneeliverhopainot vain siihen verhon alaosaan, niin luulisi toimivan?

Kuva Jotexin sivuilta.

Paneeliverhoilla ainakin pystyisi helposti vaihtamaan ilmettä kodarissa. Ja olisi suht edullinen. Mutta onko siinä sitten järkeä, tiedä sitten.

Toinen vaihtoehto olisi parvekeverho. Muistaakseni kuulin tästä Pientä pintaremonttia -ohjelmasta. Siinä taidettiin laittaa parvekeverho suihkutilan ja kodarin väliin. 

Kuva verhomatto.fi -sivulta.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin parvekeverho kestää hyvin kosteutta ja on läpinäkyvä, mutta suojaa ulkopuolisilta katseilta. Eli kodarista ei näkisi (ainakaan kovin hyvin) pukkariin, mutta pukkarista näkisi kodariin. Ja nämä toimisi myös kiskoilla ja verhot saisi limittäin. Hinta on tosin vähän tyyriimpi kuin mitä paneeliverhoissa, mutta olisiko nämä kuitenkin kestävämmät? 

Onko jollain hyviä ideoita? Nyt saa heitellä ajatuksia! :)10 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Paneeliverhokiskoa on saatavana myös kolmiuraisena, jos haluat laittaa kolme paneeliverhoa. Saisi ihan jokaisen sitten limitettyä. :)

Entäs jokin taiteovi? http://www.marasol.fi/tuotteet/ovet-ja-tilanjakajat/puutaiteovet.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=kampanja

Kiki kirjoitti...

Niin ja vielä tuosta parvekeverhosta, eli "screenverhosta", joka on siis sellainen, että toiselta puolelta näkee läpi, mutta toiselta puolelta ei. Näitäkin saa varmasti kapeina paneeleina eli voisi laittaa samalla periaatteella, ku paneeliverhot. :)

Janet kirjoitti...

Kiitti ideoista. :)

Mietin jossain vaiheessa noita taiteovia, mutta aattelin niiden olevan jotenkin... yheksänkytlukua... :D Mutta tuolta sun linkin takaa löytyikin ihan kivan näkösiä ovia. Ainakin makkarin vaatehuoneen oveksi tuollaista voisi harkita. :) Saakohan noita 260 cm korkeina? Pitäisi varmaan jostain selvitellä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Entä ihan vanerilevystä tehty liukuovi? Kts. esim Valkoinen harmaja -blogin eteisen komero.

Kodin kokoajat kirjoitti...

Ei kannata laittaa paneeliverhoja, kun ne on niin lörpyt, että niitä on hankala liikutella. Tai sitten niiden kannattaa olla jotain tuhdimpaa materiaalia. Itse joskus ostin hemtexiltä paperinarusta ja metallilangasta tehtyjä verhoja jotka olivat normia leveämmät ja vahvemmat.

Janet kirjoitti...

Anonyymi, tsekkasin vinkkisi ja ovi näytti ihan toteuttamiskelpoiselta. Mieskään ei heti teilannut ajatusta. :)

Kodin kokoajat, tuota juurikin mietin noissa paneeliverhoissa, että lerput taitavat pidemmän päälle olla. Nuo parvekeverhot taasen voivat olla jämäkämpää matskua, joten kestävät siirtelyä.

hanna kirjoitti...

justiinsa tänään soittelin kaihdinliikkeeseen, ja tilasin meille kohta valmistuvaan taloon parvekeverhoja pukkarin ja suihkun väliin :) eli screenkangasta, joka on hieman läpinäkyvää ja oikein kosteudenkestävää. voi kuulema suihkuttaa puhtaaksi, on tarroilla kiinni ja irrotettavissa. hintakaan ei ollut paha, pari 90cm leveää verhoa alle 200e.

hanna kirjoitti...

siis hinta sis. verhot kiskoineen ja vetotikulla.

Kirsikka kirjoitti...

Tai sitten vois laittaa ihan tavalliset verhokiskot ja tavallisen verhon ja vaihtaa liukuoviin joskus myöhemmin, kun on budjettia. Tai sit jotain muuta:).

Janet kirjoitti...

Kiitoksia näistäkin vihjeistä. :)

Ja kuin taivaan lahjana äitini löysin naapurikunnan Facebook-kirpparilta meille liukuovet..... :D Toistaiseksi ovet ovat varattuna, kunnes olemme satavarmoja, että ovet passaa siihen oviaukkoon. Tai jotain sepitsemistä pitänee tehdä, koska ovet ovat ehkä hieman liian matalat.... Nyt pidetään peukkuja, että homma menisi hyvin! :)