Tuumailua

|
Viikonloppu tuli ja meni hujauksessa. Ja mitäpäs sitä muuta miettimään kuin taloa! Kiitos Nelsonin, olemme päässeet suuuuren harppauksen eteenpäin suunnittelussa. We owe you one! Saimme siis häneltä Interior designer -ohjelman koneellemme, joka on kuin "aikuisten Sims". Sillä voi siis piirtää mieleisensä pohjapiirustuksen, katsella taloa sisältä päin 3D:nä, valita tapettia, lattiamallia, ovia, portaita..... Ah ja voih! Huoneet ovat hakeneet siis muotoaan, järjestystä on jälleen vaihdettu ja yläkertaa on pohdittu (ts. peiton alta ilmoitin pienellä äänellä, etten tykkää yläkerrasta, joten tee sille jotain!). Ja hiljalleen Ahava alkaa saamaan muotonsa. 

Neliöitä on tällä hetkellä alakerrassa n. 130, joka on joidenkin mielestä hieman liikaa. Itse en haluaisi enää mistään huoneesta ottaa yhtään neliöitä pois, mutta ehkä pitää joustaa. Meitä asukkaita kun kummiskin on vain kaksi + kissa, että ehkä vähempikin riittää. Mutta kun eihän sitä tiedä, kuinka monta lasta me saadaan ja kuinka paljon ne haluaa tilaa itselleen! Nimim. Traumatisoitunut siitä, ettei saanut kunnon huonetta ennen kuin täytti 15.

Ensi viikolla sitten olisikin aiheena pankissa käynti (klunks) ja mahdollisesti talon piirtäjän tapaaminen. Ja jossain vaiheessa vissiin pitäisi kuitata se tonttikin virallisesti itsellemme. Hiljaa hyvää tulee!

5 kommenttia:

Tuulispää kirjoitti...

Jee!
Me arvattiin että oot koko viikonlopun varmasti sen ohjelman kimpussa!
Sellainen kiilto oli silmissä kun perjantaina lähdit :)

Miksi muuten siitä lämmityssuunnitelmasta olet jättänyt kokonaan pois vesikiertoisen keskuslämmityksen, jota lämmitetään puulla ja jos veden lämpötila laskee tiettyyn asteeseen alkaa vesi lämmetä sähköllä..? Totta puhuen en tiedä näistä mitään, mutta mun serkuilla on tuollainen systeemi.

Hepe kirjoitti...

Noo... taustalla varmasti taas tuo lapsuus :D. Meillä oli kotona vanhassa talossa puukattilakeskus ja ongelmia oli joka talvelle. Kiertovesipumpun kanssa kun tuli ongelmia tai totaalinen rikkoutuminen ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kaataa vettä pesään, ettei mökki pala. Sitten se jatkuva vahtiminen ja puiden kanssa puljaaminen. Luonteen heikkoutta, ehkä :D.

Noo, suurin syy siihen, ettei systeemi ole ollut ajatuksissa on se, ettei vesikiertoinen lämmitys tällä hetkellä oikein sytytä allekirjoittanutta. Toisaalta kattilalämmitys vaatisi oman sitoumisensa, ei sitä toissijaiseksi systeemiksi viitsisi investoida. Ja halkojen syötön automatisointiin ei ihan riitä se, että appiukko on päässyt vasta eläkkeelle :D.

ellu kirjoitti...

Miten ois ikkunalämmitys? Varmasti halpaa ku heinä. http://www.hatrick.fi/?id=2

Hepe kirjoitti...

Patteri-ikkuna, ikkunapatteri... Hmm... tuohon täytyy tutustua tarkemmin vaikka ensireaktio oli: "Tä!?". Ja olisihan ne nivalalalaista valalamistetta ;).

ellu kirjoitti...

Oishan se makian näkönen ku sais järvelle päin ikkunat lattiasta kattoon ja koko seinän leveydeltä. Tahtosin myös. Joskus. Rikkaana.