Muuttoa pukkaa

|

Lievää kaaosta havaittavissa? Eilen lähti taas pieni muuttokuorma kohti Pihtipudasta, tänään lähti toinen. Onneksi saatiin viikolla avaimet asuntoon, joten voimme kantaa kamaa sinne. Pikkuhiljaa alkaa elämä täällä näyttämään askeettisemmalta, mikä ei kyllä ole yhtään hullumpaa. On vähän helpompaa hengittää, kun ei ole rojua joka paikassa. :)

Perjantaina kävin Keittiöpisteessä höpisemässä keittiöstä ja vähän kodinhoitohuoneesta. Ensi viikon torstaina menemme jälleen katsastamaan, että millaista suunnitelmaa heillä olisi tarjota. Palvelu oli kyllä hyvää sielläkin ja vaihtoehtojakin oli ihan tarpeeksi. Huvittavinta näissä kahdessa keittiövisiitissä on ollut eräs olettamus: "Teille varmasti tulee integroitu liesi ja kalusteuuni?" Ömmmm.... Niinkö? Ollaanko me niin juntteja ja vanhanaikaisia, ettemme nyt vaan ymmärrä integroidun lieden päälle? Voisikohan joku hieman valaista, että mikä siinä on niin hyvää ja upeaa? :)

Hyvästä palvelusta tuli mieleen eräs huono palvelu. Jyväskylän Palokkaan avattiin helmikuussa uusi K-rauta. Kävimme paikan katsastamassa avajaisviikonloppuna ja saimme todella hyvää palvelua. Petrakeittiön mies jutteli pitkään, antoi esitettä ja käyntikorttia ja kehotti ottamaan yhteyttä vaikka sähköpostitse, niin hän suunnittelee keittiön ja tekee tarjouksen. Laattaosastolla kun kävimme, niin saimme hieman opastusta laatoista ja hintapolitiikasta ja vähän kyselimme sitten rakennustilin avaamisesta. Nainen kertoi meille, että kun avaamme rakennustilin K-rautaan, niin voimme käyttää sitä ihan missä tahansa K-raudassa, samaa puljua kun ovat. Tarjoukset ovat tietenkin aina kauppakohtaisia, mutta muuten tiliä voi käyttää missä vain.
Noh. Viime maanantaina sitten laitoin sähköpostia K-rautaan keittiöpuolen myyjälle. Nettisivulla kun kehotettiin ottamaan yhteyttä ja blaablaablaa. Laitoin liitteeksi vielä pohjapiirustukset ja kysyin, olisiko mahdollista tulla käymään paikan päällä tämän viikon aikana, kun tarvitsisimme ammattilaisen apua lieden ja vesipisteiden sijoittamisessa. Tiistaina Hepe sitten kävi sattumalta K-raudassa ostelemassa rakennustarvikkeita ja kyselemässä rakennustilin avaamisesta. Siinä sitten kävi samalla keittöpuolellakin ja sanoi tälle työntekijälle, jolle laitoin postia, että olen lähestynyt keittiöasioilla häntä. Nainen sitten oli vähän vaikeana siinä ollut ja sanonut että "on vähän kiireitä tässä ja jotain koulutusta tällä viikolla". Hepe oli ollut vähän että aha, selvä. Kysyi sitten tilistä siinä samalla, mutta nainen ohjasi Hepen jonkun muun puheille. Oli se kuulemma vielä ottanut mun puhelinnumeron ja lupasi soitella tällä viikolla, mutta eipä ole kuulunut mitään. Monen kyselyn jälkeen Hepe sitten löysi jonkun ihmisen, joka osasi kertoa rakennustilistä. Yllätys yllätys, rakennustili onkin kauppakohtainen! Joten tuskin avaamme Palokkaan rakennustiliä, kun lähempääkin löytyy. Vähän jäi kyllä paha maku tuosta.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Integroitu liesi/uuni (naisen näkökulmasta): Huomattavasti miellyttävämpi silmälle kuin tavallinen hella sekä hygieenisempi kun ruokajämät,roiskeet eivät pääse valumaan hellan sivua pitkin hellan ja kaapin seinämän väliin. Eipä tarvitse reipiä hellaa 2 kertaa vuodessa vähintään paikoiltaan ja viettää 2tuntia liottaen ruuan valumajälkiä veke...Paremminkin kysyn, että miksi ei ingroitu liesi/hella? Miksi olet vastaan sitä =)
-Tintti-

Janet kirjoitti...

No ensinnäkin hinta hieman epäilyttää. En kyllä asiaan ole paremmin tutustunut, mutta perstuntumalta sanoisin, että ei se ainakaan edullisemmaksi tule. :) Ja ilmeisesti kattilatkaan eivät kaikki sille liedelle passaa (mehän saatiin tässä niitä sun jämäkattiloita). Käykö esim. valurautapannut? Metsämies kun meillä asustaa, niin paisteja olis kiva paistella valurautasissa asioissa. :) Vielä ei kyllä ihan vakuuttanut integroitu liesi mua!

Tiinaiines kirjoitti...

Sekoititko nyt induktiolieden ja integroidun lieden? Keraamisen liesitason saanee myös ilman induktio ominaisuutta. Itse valitsisin integroidun lieden ja erillisen keraamisen liesitason. Ihan vain siksi etten voi sietää tota tavallista liesitasoa.. ja ne näyttää paremmilta.

Janet kirjoitti...

Hyvä hyvä Janet, ota asioista selvää ennen kun alat huutelemaan... :)

Anonyymi kirjoitti...

Jeps, yhdyn sitä edellisen mielipiteeseen sekä lisään vielä, että paljon helpompi puhtaana, kun liesi on tasainen! Induktiolieden hyvä puoli on kuitenkin se, että esim. vesi kiehuu kattilassa huomattavasti nopeammin kuin tavan liedessä eli säästääpi samalla sähköä!Mutta miinuksena uudet kattilat joutuu hankkiin, mut kerrankun ne hankki niin sit ne on. Ja me saatiin kattila ja paistinpannut kaupantekijäisinä kun ostettiin kodinkoneet sekä saatiin vielä makkariin sopivan kokoinen taulu-tv kylkiäisinä =) =)
Ja valarautasiahan voi käyttää esim.leivinuunissa - oih, mitä pannupitsoja saattekaan paistinpannussa, nams! Itseasiassa voisin kutsua itseni teille sitten pizzansyönti/teko päivään?(meillä kun ei ole leivinuunia,jouduimme tinkimään siitä)

Hips, nukkumaton, yönkunkku -Tintti-

Tuulispää kirjoitti...

Vanhemmilla on induktioliesi, koska isällä pitää olla aina uusia "leluja"...

Se on ihan kätevä esim. siinä mielessä että kattilan alle voi laittaa paperin, joten liesi ei likaannu jos jotain kiehuu yli! Ja muutenkin kai helpompi pitää puhtaana, koska itse liesi ei kuumene, ainoastaan kattila. Ruokaroiskeet eivät pala kiinni.

En kuitenkaan pidä sitä liettä mitenkään erikoisena keitto-ominaisuuksien suhteen, joten jos on kallis niin ainakaan itse en maksaisi siitä ylimääräistä. En tietenkään tiedä esim. käyttöikää, tuskin sitä voikaan tietää kun on niin uusi juttu.

Ja kattiloiden uusiminen voi tulla yllättävän kalliiksi.
t. Tuula

T kirjoitti...

En ole ihan varma onko nyt kyse enemmän induktioliedestä vai integroidusta liedestä (ja muista integroiduista kodinkoneista). Mutta kommentointa kumpaakin.

Induktioliesi on meille tulossa, syynä helpompi puhtaanapito ja nopeus. Inhoan nykyistä vanhan mallista hellaa. Sitä on niin syvältä putsata...

Mutta integrointia en oikein ymmärrä. Se on varmaan makukysymys, näyttääkö hienolta jos kaikki ovet ovat köökissä samanlaisia ja vain kokeilemalla & kurkistamalla löytää jääkaapin ja astiakaapin. Saahan sillä yhtenäisen linjan keittiöön. Meillä keittiössä tulee näkemään missä on astianpesukone ja jääkaappi, se ei meitä haittaa :).