Päätöksiä, päätöksiä...

|
Joopa, jonkun pitäis nyt tulla ja sanoa, mikä keittiö me otetaan, millaset ikkunat laitetaan ja miten alakerran lattia toteutetaan...


Keittiön suhteen pitäisi nyt tosiaan tehdä jonkinlainen päätös, että pääsee suunnittelemaan vessojen ja kodinhoitohuoneen kaapit. Kahta kalleinta tarjousta ollaan tässä nyt punnittu. Molemmat on kyllä hyviä, mutta mutta... Huomenna varmaankin käydään Ylivieskassa katsastamassa Omega-keittiön valikoimaa tarkemmin ja sitten tehdään päätös! Varmaankin...


Ikkunafirmojakin ollaan tosiaan lähestytty, vaikkei täällä siitä olekaan ollut mainintaa. Pihla tarjosi oikein nelinkertaisia laseja, mitkä varmaan olisi ihan hyvät sähkölämmitteisessä talossa. Ei menisi lämmöt harakoille.


Alakerran osittaisesta lankkulattiasta ilmeisesti luovumme. :/ Suurin osa alakerran lattiasta tulee laatalla, joten niiltä osin lämmityksenä on lattialämmitys. Nyt on sitten tullut sellainen ajatus, että jos se lattialammitys laitettaisiinkiin koko alakertaan ja sitten olkkariin ja makkariin tulisi laminaatti tai parketti. Yläkertaan meillä on sitten jo lattialankut valmiina, muuta kuin laittaa paikalleen. :) Vähän harmi tuo minusta on, mutta eipä tarvi leikkiä alhaalla pattereiden kanssa.


Tontilla on alkanut mylläkkä! Kannot on revitty maasta, putkia laitettu maahan. Yksi putken pää pilkotti khh:n kurapisteen kohdalla, olin aivan haltioissani. Tuohon se tulee! Minun kodinhoitohuone, minun kurapiste, minun talo! Tai siis meidän, mut siis you get the point. ;) Kuvia voisi tässä viikonloppuna lisäillä, tällä hetkellä kamera on Hepen mukana luultavimmin. 


Mutta siis se on alkanut! Talon rakentaminen! <3

3 kommenttia:

Tapani Värjölä kirjoitti...

Vaikeita valintoja riittä sitten projektin loppuun asti :)

Ikkunoihin kannattaa kyllä valita hyvät, ne ovat kuitenkin ne eniten lämpöä hukkaavat kohdat seinissä. Meillä valintaa ohjasi energiatehokkuus, ostimme parhaat mitä markkinoilla löytyi, eli Lammin Ikkunoiden EkoWatit u-arvo 0,66. Eivät olleet edes merkittävästi kalliimat kuin Skalan 0,78 u-arvon lasit. Ja hyvän ja huonon ikkunan hintaeron saattaa säästä nopeasti lämmityskuluissa.

On se kyllä mahtava fiilis kun se kaivinkone alkaa tontilla riehua. Silloin sen tietää, että nyt se talo on oikeasti tulossa :D

Tessu kirjoitti...

Voi että, tästä postauksesta paistaa kilometrien päähän suuri innostus projektista. :) Tätä blogia on ilo lukea, kun itsekin olen rakennusalalla!

Tuulispää kirjoitti...

Terveisiä kaupungin vuokra-asunnosta! Just rakennettiin kaksi viljelylaatikkoa! ;)