Terveisiä lautatarhalta!

|
Juhannusta puskee päälle ja blogi on päivittämättä. Tuntuu, ettei tässä mitään ole tapahtunut, vaikka onhan tässä kaikkea pientä saatu aikaseks. Omasta lomasta on jo kulunut viikko ja koko ajan on ollut tekemistä. Joko rakennusjuttuja tai sosiaalisen elämän ylläpitoa. :)


Tontilla on täyttömaita nyt tosiaan ajeltu ja paljon on vielä ajamatta. Nyt ollaan vähän huilattu ton raksahomman kanssa, kun yritetään pitää "ei meillä ole kiire" -mentaliteettiä päällä. Jonkun verran on käynyt sukulaisia ja kavereita tontilla ihmettelemässä ja kehumassa paikkaa. (Kunhan lämpimikseen puhuvat, eihän tuo nyt kummonen ole.. :P) Ja kun kaverit ovat lupailleet olla kaverina työmaalla aina kun kynnelle kykenevät, pistimme sitten yhdet lomalaiset kantamaan styrokseja paikasta toiseen... Noo, tarpeen sekin apu tuli, kiitosta vain! :)


Ja niin, tuo väriäänestyskin tuli päätökseen. Murskavoiton vei Vaarala ja hyvänä kakkosena sitten tuli perinteinen punamulta. Kiitoksia kovasti äänestäjille! Punnitsimme sitten siinä värivaihtoehtoja, mutta yksimielisyyttä ei meinannut löytyä. Viime viikolla sitten soitettiin Agrilta Hepelle, että heillä on Tikkurilan värisuunnittelija paikan päällä vapaasti käytettävissä. Minä sitten kiidin paikalle piirustusten kanssa ja täti antoi sitten vinkkejä. Vaikka meille tuleekin suhteellisen perinteisen näköinen talo, niin silti se ei suositellut meille punamultaa. Eikä oikein muutakaan tummaa väriä as if Vaarala. Talosta kun saattaa tulla herkästi raskaan näköinen. Täti sitten antoi meille kaksi vaihtoehtoa: Tikkurilan 552X tai 554X.


552X

554X

Itse pidän enemmän ehkä vaaleammasta. Kyllä se nainen vakuutteli, että tuo toinenkin näyttää oikeasti vaalemmalta sitten isolla pinnalla, mutta mene ja tiedä..

Tiistaina kävin Ylivieskassa tapaamassa sitten sisustussuunnittelijaa. Emme päässeet kovin pitkälle hänen kanssaan, lattiat kuitenkin saatiin valittua. Niistä kerron sitten myöhemmin, kunhan saan sen listan käsiini, mihin ne ehdotetut pintamateriaalit on listattu. Olemme miettineet pitkään pesuhuoneen viemärijuttuja ja ihan näihin päiviin saakka olemme olleet valmiita panostamaan Unidrainin kaivoon. Mutta suunnittelija sitten sai meidän päämme kääntymään. Loppujen lopuksi Unidrain helpottaa vain lattiakaadon tekemistä ja lattiassa voi käyttää suuria laattoja. Suunnittelija sitten kysyi, että onko saunaan tulossa myös Unidrain, jolloin menin ihan lukkoon että ei kai..? Tuolloin joutuisimme käyttämään saunassa pieniä laattoja, joka sitten saattaisi näyttää hölmöltä pesuhuoneen kanssa. Ja kaiken lisäksi pesuhuone on sen verran pieni, niin sitä ei ehkä kannata pienentää entisestään isoilla laatoilla. Jos laittaisimme saunaan ja pesuhuoneeseen Unidrainit, kustannus nousisi lähemmäs 1000 euroon. Mutta jos laitamme tavalliset kaivot, voimme käyttää säästämämme rahat sitten parempaan lattiamateriaaliin talon puolella. Minusta ihan fiksua? Toivotaan nyt, että valun tekijä osaa sen verran hommansa, ettei vesi jää pesuhuoneen lattialle seisomaan... :)

Tiistai-iltana sitten aloittelimme Hepen kanssa räystäslautojen maalaamista ja keskiviikkona minä jatkoin urakkaa sitten yksin. Lihakset ovat tautisen kipeät, olkapäät kärähtäneet ja käsivarret mustelmilla lautojen kantamisesta, mutta niin ne vain tuli maalattua! Vielä kun joku päättäisi, että laitammeko avoimet räystäät vai koteloidut...  :)


Maalattuja lautoja, väri Tikkurilan 9601 :)


Ja sitten vähän luontokuvaa...
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! Hauskaa juhannusta kaikille!

8 kommenttia:

I'm Lacking kirjoitti...

Ihanaa juhannusta :)

Anonyymi kirjoitti...

Blogiinne eksyin, oma rakennusprojekti juuri (lähes) takana ja maalaushommat meneillään.

Kannattaa ehdottomasti ostaa niitä pikkupurkkeja maalia ja maalata johonkin kohtaan n. neliön pläntit - näyttävät ihan erilaiselle seinässä kuin noissa värisuunnitteluohjelmissa!

Me ostettiin varmaan 8 purkkia maalia kun etsittiin oikeaa sävyä, mikä oli lopulta ihan toinen kuin mitä ikinä oltais niiden värimallien ja ohjelmien perusteella valittu! Se on ihan totta että saa valita tummemman sävyn: isolla pinnalla näyttää vaaleammalta.

Tsemppiä projektiin! :)

- Hanna

Kissankulma kirjoitti...

Täytyy sanoa, että vaalea on minunkin mielestä parempi...:D Punavalkoinen olisi ollut täälläkin haaveena, mutta kun mies ei pitänyt, päätettiin miettiä toista väriä ja koska molempien silmää mielytti tuo vaalea harmaa, niin otimme sen. Ihan valkoisestakaan ei tykännyt millään..;D Toisaalta myös talo tehtaan punainen ei ollut sellainen josta minä olisi pitänyt.

Janet kirjoitti...

Hanna, suunnittelimmekin jo tässä, että maalaamme ulkovessan testivärillä.. :) Saisi ainakin jonkinlaisen käsityksen! On kyllä hankalaa päättää se lopullinen väri, kun sitä pitää sitten muutama vuosi sitten jaksaa tuijotella...!

Anonyymi kirjoitti...

Niimpä, ei viitti joka välissä olla pensselin varressa =) Teette tosiaan vessan joka kulmasta eri värisen niin teillä on siinä loisto värikartta...ja yhdyn myös edellisiin, isolla pinnalla väri on vaaleampi. Sanoo ihminen joka asuu vaaleanharmaassa talossa, luullen siitä tulevan tummempi, mutta en valita! Tuosta keltaisesta tulee ihanasti mieleen mummola <3
-tintti-

Johanna kirjoitti...

Minunkin silmään tuo vaaleampi näyttää paremmalta. Mutta ei tuo keltainenkaan missään tapauksessa huono vaihtoehto ole.

Onko noissa molemmissa vaihtoehdoissa ikkunoiden alapuolinen lauta maalattu jollain seinän sävyä tummemmalla? Siitä tulee mielestäni kivasti persoonallista näköä taloon.

Kirsikka kirjoitti...

Meillä mennään näköjään niin käsikädessä:). Juurikin kirjoittelin maalaamisesta kanssa. Meillä täytyykin odottaa kaksi vuotta, kun pitää odottaa hirren karheentumista... Jokos olette värin päättäneet?

Janet kirjoitti...

Johanna, väri on itse asiassa ihan sama kuin mitä seinässä, se vain näyttää tummemmalta. :) Ei laitettu sitä valkoiseksi kuten sitä ylempää lautaa siinä kuvassa, koska omassa talossa ei ole kuin yksi tuollainen "poikkilauta" (sille on varmaan joku virallinenkin nimi... Tippalauta?)

Kirsikka, nyt ei ollakaan kauheesti tota väriasiaa tuumailtu, mutta kyllä me ilmeisesti sen vaaleamman värin puolella ollaan. Jotenkin se on vain kevyemmän näköinen. Mutta teillähän menee kauan, ennenkuin pääsette tositoimiin sen maalaamisen kanssa! Noh, eiköhän sitä muuta hommaa riitä vielä ensi kesäksikin. :)