Kaikenmoista pohdintaa

|
Talo kohoaa koko ajan ja ajatuksissa vilistää vähän väliä sisustaminen ja kalustaminen ja pihan laitto ja ja ja... Itse asiassa aloitimme jo pihasaunan pikkuisen "makuusopin" sisustamisen, kun ostimme kahdella eurolla kirpparilta Suomenlahden merikartan vuodelta 1838.... :)Eniten olen tässä miettinyt
olohuoneen sisustamista. Meidän olkkarista kun tulee hieman pitkulaisen mallinen, jonka jokaisella kolmella seinällä on ikkunoita ja yhdellä seinällä sitten takka + leivinuuni. Ja haaveena on ollut, että toiseen päähän saisi "kirjastonurkkauksen" ja toiseen päähän sitten telkkarinkatsomisnurkkaus. Itse haaveilin, että kirjastonurkkaus olisi etupihan puolella ja telkkunurkaus sitten takapihan puolella, josta on parhaimmat näkymät sinne järvelle. Hepe kuitenkin ehdotti, että kokeillaanko toistepäin,
mutta ei se oikein tuntunut hyvältä ratkaisulta, joten päädyimme minun ajatukseen (jee!). Sohvaksi pitäisi löytää sitten tulevaisuudessa joko 3 + 2 istuttavat tai sitten kulmasohva, jossa olisi "loiva" kulma, ei jyrkkä. Selkeää? Lisäksi telkku pitänee asettaa nurkkaan, joten kulmaan sopiva tv-pöytä on myös hankintalistalla. Tiina-serkun puoleen varmaan käännytään sitten tuossa sohva-asiassa, vai?? ;)

Mutta sitten se kirjastoasia. Pari nojatuolia sinne voisi asettaa ja jonkinmoisen pienen pöydän. Nojatuolien pitäisi sitten käydä sen sohvan kanssa yhteen... Ja sitten ne kirjahyllyt. Järkevintä olisi varmaankin laittaa kirjahyllyjä yhdelle seinälle, mutta "ehjiä" seiniä ei ole. Ikkunoita on joka puolella. Aloin sitten tutkimaan netistä, että millaisia moduulihyllyjä on olemassa. Boknäsillä vo
isi rakentaa itselleen sopivan kokonaisuuden, mutta hinnat ovat päätä huimaavia. Iskullakin oli moduulihyllyjä, mutta nopeasti laskettuna kaksi matalaa ja kaksi korkeaa hyllyä maksaisi helpostikin sen 1500 e.... Eli onkohan kellään kokemusta hyvästä ja halvasta moduulihyllystä?

Kuvassa Iskun Vellamo-hyllystö

Sitten pohdimme kotiteatteriasiaa. Tällä hetkellä meillä on itsekoottu kotiteatterihässäkkä, joka ainakin Hepelle aiheuttaa harmaita hiuksia kaikkine johtoineen. Käännyimme sitten veljeni puoleen, joka on lähes ammattilainen näissä asioissa. :) Hän sitten tutki pohjapiirustusta ja ehdotti, että jos laittaisimme kotiteatterin yläkertaan siihen suurehkoon aulaan parvekepäätyyn. Tilan voisi jakaa omaksi sopeksi verhoilla (pimennys- tahi sametti- tms.) ja laitteet voisi laittaa vaatehuoneeseen, joka on sopivalla paikalla siinä. Eli sinne menisi vahvistin, blueray-soitin ja mahdollisesti subwoofer.... Ja kaikki johdot voisi laittaa siististi menemään sinne piiloon. Kaukosäätimeksi pitänee hankkia jonkinmoinen radioaalloilla toimiva (hitsi mulla on nää termit hallussa), jotta sillä voi ohjata laitteita sohvalta käsin ja oven läpi. Joten nythän meille sitten tuli hankintalistalle videotykki, valkokangas (jonka voi tosin tehdä itse), subbari, kaiuttimet, (kuulemma uusi) vahvistin ja mitähän vielä. Että semmosta. Mä makustelen vielä asiaa, en vielä ihan täysin rakasta ideaa, mutta mutta... :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, minä autan parhaani mukaan sohvissa, nojatuoleissa, sängyissä, matoissa,sohvapöydissä jne.Kaikki saadaan sointumaan keskenämme jos vain haluamme puusävyjä myöten..ja sohvan kulmasta saat loivan, kaarevan jos haluat jne...se on kuin tähtitiedettä kun tulette käymään!Epäilempä että yllätyt =D
-Tintti-

Anonyymi kirjoitti...

Tulette käymään meillä yökylässä niin näette esim. meidän kodin joka on kokonaisuudessaan aikalailla sisustettu meidän puljun kamoilla ja sit voidaan suunnitella teirän kotia =)

meilläkin oli myynnissä modulihyllystyö vielä 2kk:tta sitten ja olisit saanut paljon halvemmalla =(
-Tintti-

Hepe kirjoitti...

Eiköhän tulla:). Lattioita ja seiniä pähkiessä on tullut selväksi, että kannattaa antaa puheenvuoro niille, jotka työkseen asioiden kanssa pyörivät. Säästyy aikaa, hermoja ja ehkä jopa rahaa..

Ja pitäähän sitä jo ihan sukuloimismielessä tulla käymään :).

Tapani Värjölä kirjoitti...

Oma kotiteatteri on rakentamista vaille valmis :) Tässä olen viikon tutkinut vaihtoehtoja ja vertaillut hintoja. Videotykin jo pistin tilaukseen eilen, ja loput kamat varmaan tänään. Jos hyvin käy, niin ensi viikonloppuna pääsee kasaamaan. Raportti tulossa blogin ;)

Hepe kirjoitti...

Jaahas :D!! Pitääpä ryhtyä kyttäämään millaista selontekoa on tulossa!