Sitten kun...

|
Mulla on siis "sitten kun" -haaveita. Ei pelkästään sisustamiseen liittyvää vaan ihan näin yleisesti ottaen elämiseen liittyviä haaveita. Tässä pieni lista (ne jotka tuntee minut liian hyvin, niin ei saa nauraa!!):

Sitten kun talo on valmis, niin...

- minä kasvatan erilaisia marjapensaita ja teen syksyllä kellarin (niin minkä kellarin?) täyteen erilaisia hilloja ja mehuja. Omenoista loihdin herkullisia piirakoita ja olen tunnettu naisena, joka siellä Niemenharjun rannalla asuu ja tekee herkullisia säilykkeitä. Kasvatan myös omat kurkut, salaatit ja perunat. Siis ihan varmasti.

- teen joka lauantai suursiivouksen. Vien matot ulos, imuroin ja moppaan. Joka ikinen viikko. Ihan varmasti.

- alan hiihtämään talvisin järven jäätä pitkin. Siis nythän mä inhoon hiihtämistä ja pelkään järven jäätä, mutta sitten kun on talo, niin mä vedän kolmea lasta ahkiossa samalla kun kultainen noutaja vetää kahta muuta lasta pulkassa.

- mä alan kalastamaan ja loihdin eri kaloista mitä ihanimpia keittoja ja uunikaloja. Olen se nainen sieltä rannalta, joka kalastaa ja tekee hyviä säilykkeitä sekä uunikalaa.

- minusta tulee hirveä viherpeukalo. Minulla kasvaa hirveästi erilaisia puita ja kukkia ja meidän talo on tunnettu siitä, että siinä on niin kaunis piha.

- leivon joka lauantai pullaa ja leipää meidän leivinuunissa. Ylimääräiset pakastan isoon pakastearkkuun, josta on helppo kaivaa sitten kahvinisua yllättäville vieraille. Ihan varmasti.

Uskotteko? :D

---

Sunnuntaina tehtiin raksalla jotain. Siis minäkin ja ihan fyysistä hommaa! Lapio heilui kuin vanhalla tekijällä. Ainakin melkein. Tehtiin arkieteisen päätyyn tuollainen valukehikko valmiiksi ja huomenna se sitten valetaan.


Keskiviikkona sitten ulkovuoriasioita! :)

10 kommenttia:

Martsa kirjoitti...

Kovasti ite kaipaan kunnon maakellaria! Tein nyt syksyllä hilloa karviaisista ja sain anopilta puolukkasurvosta, joten pakastin täyttyi samantien. JOten, se kellari.. Tästä ollaan puhuttu miehen kanssa. Jospas sekin toteutuisi vielä jonain päivänä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa tutulle. Minullakin alkaa
" uusi elämä" kun muutamme uuteen kotiin. Leivon niin, että aina löytyy vierasvaraa, Siivoan viikkosiivouksen, laitan hyviä ruokia, kierrätän jne.

Tsemppiä teille!


Taria

Anne kirjoitti...

Oi, oli aika tyhjentävä sitku-lista. Melkein alkoi heikottamaan : )

Mulla on lähinnä tosielämän todo-listalla: SILITÄ! Ja edelleen silitän vain ihan pakon sanelemana (musat soiden).

Kodin hengettäryyden luovutan suopeasti paremmille kokelaille. Vaikka ihana ajatushan se on... hilloja, kellareita, askartelua, käsitöitä, säilöntää.

Janet kirjoitti...

Oi, askartelu jäi listasta pois! Sitten kun talo on valmis, niin teen kaikille itse lahjat ja askartelen joka ikinen päivä ihania kortteja ja laitan valokuvat skräppialbumeihin... :D

Anonyymi kirjoitti...

Olisi ihana olla utollainen täti! Ja kyllä sullakin alkaa ikä painamaan, kuka nuori haaveilee säilykkeiden teosta :)

Nyt on pakko hymyillä kun ei saa nauraa...Kuulostaa niin tutulle. Viikkosiivous, yllättäen alkuun itsekin jaksoi, mutta sitten alkoi lipsuminen hiljalleen. Noh tänään en viitsi pyyhkiä pölyjä, imuroin ja pesen vain vessat ja lattiat jne..Hiljalleen.

Mutta kellarin haluaisin minäkin, mutta minne? Mut mulla on jo pottumaan paikka hahmoteltuna sekä marjapensaiden sekä kasvimaan paikat, ensi kesä ratkaisee; saanko kasvamaan sinne mitään..:)

Hiihtäminen, ihan jees 3krt vuodessa :) Lapsiliuta kuulostaa hyvälle <3

Jaana mä uskon et näin käy 30-vuoden aikajanan sisällä ei vuodessa eikä 3-vuodessa :)

Mutta atvaoitteita täytyy olla! <3

-Tintti-

ellu kirjoitti...

Pirrautappa ku oot alkamassa säilömään niitä ite onkimias kaloja, sen mä tahon ainaki nähä! Mitenkähän lie lohta nousee siitä mato-ongella, vai makrilliako meinasit? :D

(Hiihtämisessä ei varmastikaan oo mitään kattomista..)

Janet kirjoitti...

Elä ny! Tuosta järvestähän saa muikkua verkoilla, katiskahan meillä oli jo sillon kesällä ja saatiin paljon haukia... Teen matikkakeittoa (jota inhoan) suitsait vaan ja pistän loput säilöön ja tuon sulle Ellu! Muikkua tomaattikastikkeessa, namps! :D

Tiinaiines kirjoitti...

Meidän kellariin saat tuoda säilömäsi luonnonantimet. :)Sinne mahtuu kyllä, kun omatekoisia hilloja on näkynyt jostain syystä siellä kovin vähän. Kaikki mehutkin on pakastimessa ja omenasoseet jääkaapissa.. :)

Janet kirjoitti...

Tiinaiines, mä lupaan tuoda sulle kaikenmaailman pihlajanmarjahyytelöt ja mansikkamehut. :D Se kalapuoli varmaan pitää jättää vähemmälle, ku oot niin allerginen. :P

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Jee hyvä meininki.

Kalastuksen ja marjanpoiminnan ohella tietysti liityt marttoihin ja virkkaat, kudot ja nypläät ja tulet tunnetuksi naisena joka virkkaa pyydystetyille, säilykkeenä makaaville kaloillekin lapaset :-) Kyllä me omakotiasujat ollaan reippaita! :-)))