Phew...

|
Voin sanoa, että kiirettä on ollut! Viime perjantaina lähdettiin töistä suoraan ajelemaan kohti Espoota, jossa oli sitten lauantaina häät. Hieman harmitti, kun hyvä raksaviikonloppu meni aivan humputellessa, mutta toisaalta oli kiva käydä vähän reissaamassa. Sää oli kyllä aivan mahtava, häät oli pienet ja ruoka hyvää. Niin, ja hotellin aamupala.. Se se vasta hyvää olikin! Sunnuntaiaamuna ei kyllä huvittanut yhtään lähteä kotiin, mutta niin se vain oli palattava arkeen.


Noh, heti kun pääsimme Puttaalle, niin ensimmäinen pitstoppi olikin sitten raksalla. Talon sisällä olikin jo hyvin kostea ilma (55%) ja lämpöäkin (+15) ihan mukavasti. Tuuletimme hetken sitten taloa ja saimme kosteuden hieman laskemaan. 


Maanantaina kävin katsastamassa paikallisessa sähköliikkeessä sähkäsuunnitelmaan suunniteltuja valoja. Fiksuina olimme toivoneet automaattivaloja vessoihin sekä vaatehuoneisiin. Enpä silloin arvannut, että automaattivalaisimet ovat niinkin kalliita. Nimittäin ihan perus plafondin näköinen lamppu maksoi 250e. Halvempi versio pienempänä oli 130e. Purin huultani, etten olisi huudahtanut ääneen ihmetyksestä. Minä kun olen haaveillut Lokki-valaisimesta kohta vuosia ja sekin on melkein halvempi kuin mitä automaattivalaisin. Myyjä taisi huomata pienen järkytykseni ja tarjosi sitten vaihtoehdoksi pir-kytkintä, joka sekin maksoi 110e. Mutta nopealla googlaamisella löysin pir-kytkimiä ihan 40 eurolla. Että jospa luovumme niistä automaattivalaisimista.. Vai onko jollain joku parempi idea?


Tiistaina sitten siivosimme äipän kanssa talolla, kun sähkömiehet teki omia hommiaan ja meidän ukot omia hommiaan. Itse asiassa eilen saatiin jo yläkerran toinen makkari levytettyä, jee! :) Kuvia ei kyllä siitä ole, kun jostain kumman syystä se kamera ei ole koskaan mukana. Ja kuka sitä muistaa, että kännykässäkin on tätä nykyä kamera...?


Noh, eniveis, kuvia viime viikolta!


Yläkerran vessa on saanut rungon ympärilleen.
Isoahan siitä ei tule, mutta ei kai
vessan tarvitsekaan olla. :)

Yläkerran aulan katosta ei varmaan ole
täällä ollut kuvia? Tosiaan, tuollaiset
kivat ja "helpot" viisteet piti kattoon tehdä,
että se olisi suunnilleen järkevän näköinen.
Viisteet ovat siis kummallakin puolella
aulaa.


Lisäksi teimme tässä mielenkiintoisen huomion: lattialämmitystermostaatteja on meidän talossa kolmea eri mallia. Yhtäkkiä ajatellen olisi ehkä siistimmän näköistä, että kaikki termostaatit ovat samannäköisiä. Myöskään mielipidettä termostaatin ulkonäköön liittyen ei olla meiltä kysytty. Pitääpä sekin asia selvittää tässä. Eilen myös tsekkasin, paljonko tässä kuussa lähtee lainan lyhennystä ja tuumasin, että kyllä kohta olisi hyvä aika muuttaa tästä vuokra-asunnosta pois, jos meinaa muutakin syödä kuin puuroa...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosta liiketunnistin kattoon: http://www.sahkokaluste.fi/product/1872/liiketunnistin-ip20-kattoon-el-pir10
12,90€

Tapani Värjölä kirjoitti...

Mietin pitkään noita automaattivalaisimia (tai KNX-läsnäoloilmaisimia) meille vessoihin. Sähkäri hehkutti kovasti niiden erinomaisuutta toisen kohteen kokemuksilla, mutta jätin kuitenkin laittamatta. Enkä ole kaivannut. Yläkerran vessa varsinkin on niin valoisassa paikassa, että jos vaikka menee lasten hampaita pesemään niin ei sinne valoja kaipaa kun ovi on auki. Ja yöllä en ainakaan haluaisi valojen syttyvän jos menen vessan. Sokeaksihan siinä tulee ;)

-MiuTau- kirjoitti...

Moips, noin ne vain hommat etenee! Koska teillä pitäisi olla siinä mallissa että muutatte? Joko loppukesästä muuttokuorma laskeutuu rantaan? :)

Janet kirjoitti...

Voi, kunpa pääsisi loppukesästä muuttamaan.. Ehkäpä, ehkäpä... :) Viimestään syksyllä!

Tapani, ihan hyvä huomio tuo vessa-asia. Että valot onkin sitten liiankin automaattiset.. :D Tuota kattoon laitettavaa tunnistinta mietin, että ottaakohan se sitten ihan kaikki pienetkin liikkeet huomioon? Nimittäin kun meillä on tuo kissanroikale, joka availee ovia ja menee sinne minne lystää. Että nappaakohan se kattotunnistin herkemmin kissan liikkeet kuin mitä seinältä se tunnistin?

Kirsikka kirjoitti...

Automaattivalot... Siis syttyy itekseen, kun astuu sisään? En kyllä itse sellaisia kaipaisi (ei ole edes käynyt mielessä), ei ole iso vaiva napauttaa valoja katkaisijasta. Mutta meillä jokaisella on NE omat haavemmee liittyen koteihimme:). Että jos ne ovat tosi tärkeät, niin älä tee kompromisseja:). Sitte harmittaa...

Janet kirjoitti...

Jaaha, täältä on hävinnyt kaksi kommenttia eilisen blogger-kaatumisen vuoksi.... Nooh... :)

Kirsikka, meillä ollaan niin lahopäitä noiden valojen kanssa! :D Edellisessä asunnossa saatoimme vaatehuoneeseen jättää valot koko viikonlopun ajaksi. Kiva oli palata sunnuntaina kotiin, kun oli valot jo valmiiksi päällä. ;) Lähinnä me ajattelimme automaattivaloja juurikin sellaisiin huoneisiin, jossa käydään vain pyörähtämässä, esim. vaatehuoneet, tekninen tila... Vessa voi olla siinä ja siinä, että kannattaako sinne laittaa.

Mutta siinä yhdessä kommentissa, joka on täältä hävinnyt, mietin, että ottaako tuo kattoon kiinitettävä pir-tunnistin herkemmin eläinten liikkumiset huomioon? Jos seinään laittaa tunnistimen, niin huomaakohan se kissan tassutteluja?

Tapani on kyllä siinä oikeassa, että ei ole kyllä kiva jos yöllä menee vessaan ja valot syttyy täysillä palamaan. :D

Kirsikka kirjoitti...

Heh! Meillä ei jää valot päälle, on tuo Mies sen verran tarkka:D.