Harkonpäitä lukiessa...

|
Mennyt viikko on ollut pesutilojen puolella sikaisa - harkkoseinän muuraaminen ei ole sitä siisteintä puuhaa. Isäukko askarteli eilen rasioiden ja hanakulmien kanssa ja bloggaaja lätki harkkoa puolille öin. Sauna ja pesuhuone alkavat olla lähellä muotoaan, joten ajatusten uhraaminen jatkotoimien jumalille lienee tässä vaiheessa tarpeen...

1) Saunan puolella pintapuoliseen suunnitelmaan kuuluu kolme seinällistä perinteistä panelointia ja yksi seinä rouheapintaista sisisäverhouskiveä. Millaisia kokemuksia löytyy erilaisten kivien käytöstä? Onnistuneet ratkaisut kiinnostavat, mutta hanurilleen luiskahtaneet sitäkin enemmän.

2) Saunan eristämiseen on tarjolla monenmoista tuotetta ja ratkaisua. Alumiinipintaisia eristelevyjä löytyy useampaan lähtöön, mutta ilman käyttökokemusta voi sanoa vain, että: "Ota nyt sitte noista selvää.". Eli sama virsi: mitä suosittelette, mitä ette todellakaan suosittele? Landetalon linjaus asiaan liittyen on jo huomioitu :).

3) Kiukaasta puhuminen saattaa mennä tässä vaiheessa jo kevyen leijumisen puolelle, mutta antaa mennä kun näin kerran kuukauteen on blogin äärelle eksynyt... Meille tulee n. 8 kuutioneliön saunakoppi. Tähän kokoluokkaan onkin ympätty monenlaista kihisijää kaupanhyllyn täytteeksi. Entisenä puukiuasmiehenä olen niin altis ulkopuolisille vaikutteille, että sähköisiä löylyjä lyöneiden ajatukset tässä asiassa ovat tervetulleita. Haussa siis luotettava ja kestävä, kunnon löylyt antava kiuas. Löysähöyryiset älköön vaivautuko.

4 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Ei omakohtaisia kokemuksia. Mutta appiporukoilla on saunassaan koristekiveä (en muista mistä ostettu), ja se on kyllä mun mielestä tyylikäs. Tuo kivaa kontrastia saunaan.

-Juha

Kodin kokoajat kirjoitti...

Me ollaan laittamassa koristekivilaattaa kiukaan taakse ja sisustussuunnittelija sanoi ettei sille yleensä anneta takuuta laattojen irtoilua varten vaikka se kiinnitetään samalla laastilla kuin normilaatat?! Pitää vielä varmaan tarkistella, mutta eiköhän niiden luulis pysyvän.

Annoin teille muutama päivä sitten tunnustuksen johon saa vastata jos jaksaa :)

Janet kirjoitti...

Kiitoksia tunnustuksesta, koetamme tässä hiljalleen keksiä asioita itsestämme jotka tänne voisi julkaista. ;)

-MiuTau- kirjoitti...

Saunan koristelaatoista en ole kuullut kuin positiiviisia kommentteja, kellään kaverillani ne eivät ole irronneet ja ovat komian näköiset!

Kiukaasta sitten että millaiset lauteet teille tulee, tuleeko kiuas seinälle vai upotetaanko lauteisiin?

Meillä itsellä on lauteisiin upotettu (Lumilauteen Helmi muotolauteet)mallia hetivalmis Helo, iso saunatonttu. Itse olemme kovasti tykästyneet, koska ainavalmis, antaa mahtavan kosteat löylyt -aina- ja haluttaessa myös kovat ja kuumat henkäykset.

Sitten meidän porukoillahan on seinäänkiinnitetty kiuas ja se on vuolukiveä, (käykää vilaisemassa paikan päällä) ja se on mielestäni komea. Antaa todella kovat löylyt! ja tässä mielestäni on parasta ulkonäkö, kuumuus sekä digitaalinen näyttö.

Löylyjä odotellessa ;)