Kaikkea sitä

|
Juu, hengissä ollaan ja taloa on rakennettu! Välillä tuntuu, ettei mitään ole tapahtunut, mutta onhan siellä tullut tehtyä vaikka ja mitä. :)


Itse olen tehnyt viimeisiä tasoituksia, lakannut kattoja ja maalannut välillä seiniä. Makkari ja sen vaatehuone on lakattu ja maalattu. Ruokailuerkkeri on (miltei) maalattu ja lakattu, samoin alakerran vessa. Eteisen maalaamista tässä harkitsen hiljalleen... Ensi viikolla olisi haaveena päästä laittelemaan lasikuitutapetteja seinään... Huh, onnistuiskohan? Tapeteista tulikin mieleeni, että kävimme Ylivieskassa Vieskan sisustajilla valitsemassa olkkariin tapetti! Yhtäkkiä tässä eräänä päivänä keksittiin, että senhän voisi tapetoida. :) Jätämme varmaankin sen erkkerin ilman kuviotapettia. Siinä on loppujen lopuksi hyvin vähän seinäpinta-alaa, josta näkyisi joku kuviotapetti. Ja jos joku läiskäsee rasvaiset kätensä siihen, niin eiköhän se heti sitten näy siinä... :)


Märkätilojen muuraus aloitettiin sunnuntaina. Eilen homma oli edennyt jo todella pitkälle, tänään varmasti vieläkin pidemmälle. Itse jättäydyin tänään raksalta pois, kun nuha meinaa puskea päälle. On tää lasten kanssa työskentely sitten kivaa, kun tauteja pukkaa vähän väliä päälle. :)


Sunnuntain tuotos. :)

Piipun uunipeltien reiät tökittiin tässä joku aika sitten esille. Meinasi olla tuskan ja hien takana, että löydettiin ne minimaalisen pienet aukot laastin alta.... 

Ensimmäinen nakutettu esiin,
vielä neljä jäljellä....

Viime viikko menikin uuden perheenjäsenen kanssa. Äitini "diilasi" meille uuden kissanpennun, joka on niin mahottoman söpö ja vilkas kissa! Meidän "vanha" neiti (ikää jo kolme vee) ei oikein vielä ole syttynyt tälle uudelle asukkaalle, mutta jospa ne tässä ajan kanssa tottuisivat toisiinsa.

Hei, olen Pii!

Hanoja ollaan (taas) mietitty. Bongattiin tässä Oma koti kullan kallis -lehdestä Granan suihku. Hintataso oli yllättävän edullinen ja kyseessä on jopa suomalainen merkki. Onko kellään sattumoisin kokemusta tuon firman hanoista? Olisi mukava kuulla. :)

Päätettiin taipua tästä "kaikki tehdään ite" -periaatteesta ja me aiomme palkata laatoittajan tekemään laatoitukset. On nimittäin tuota laatoittevaa pinta-alaa niin paljon tällaiselle ensikertalaiselle, että parempi se homma on luovuttaa ammattilaiselle. Nopeuttais ehkä sitä muuttamistakin. :)

---

Sillon kun muutettiin tähän "motivaatiokämppään", niin mulla ei ollu tätä kämppää kohtaan mitään tunteita. Kunhan pääsi johonkin suht' edulliseen asuntoon muuttamaan, muulla ei ollut väliä. Mutta mitä pidempään olemme täällä asuneet, niin sitä enemmän mulla on tunteita tätä kämppää kohtaan; löytyy ärsytystä, inhoa ja raivoa. Siis täähän on iha kauhea! Okei, ehkä näihin tunteisiin vaikuttaa se, että talo on koko ajan enemmän valmis ja mä en mitenkään ole panostanut tän asunnon sisustukseen. Jonain päivänä mä pääsen täältä pois, voi sitä onnea! Piti viikonlopustakin uhrata yksi päivä pelkästään asunnon siivoamiselle, alkoi näyttämään täällä niin hirveältä. (Ja p*skin emäntä -palkinto menee... Jaanalle!!) Äh, alkaa vaan ärsyttämään kun miettiikin tätä asuntoa samalla ku kirjoittaa. Onko muita kohtalotovereita?? 

Että sellaista tällä kertaa!

8 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Minä myös!!!
Tunnustan vihaavani motivaatiokämppäämme sydämeni pohjasta!!! Tätä loukkoa ei tule kyllä yhtään ikävä.
Vielä pari kolme kuukautta ja sehän menee vaikka katuojassa... :)

Kirsi kirjoitti...

Sama vika:) takana vasta 3kk ja edessä ainakin 1v 3kk:) jihaa. Täällä haisee pahalle vaikka mitä tekisi. En liioin jaksa panostaa sisustukseen. Vihreä muovimatto ja keltaiset kohotapetit, turhaa siis edes yrittää.

Harri kirjoitti...

Tuttu tunne. Sen takia sen nimi onkin motivaatiokämppä :-)

Minna kirjoitti...

Meidän asumisoikeuskämppämme on ihan ok muuten, mutta meille liian pieni ja tavaraa on säilössä joka raossa ja siksi siivoaminen on yhtä tuskaa. Ja kun ei siivoa, niin kämppä alkaa näyttää kauhealta (kolme lasta ja koira ei helpota asiaa :)ja sitä ei haluaisi olla siellä yhtään ylimääräistä. Onneksi meillä on huomenna muuttotarkastus!!

Johanna kirjoitti...

Mekin päädyimme palkkaamaan laatottajan, kallistahan se on, mutta nopeuttaa huimasti ja jälki on varmasti siisti.

Janet kirjoitti...

Ui, Kirsin motivaatiokämppä kuulostaa aika hirveeltä! Koitahan vaan kestää, niin mekin ollaan täällä kestetty kohta puolitoistavuotta. :)

Minna, meilläkin on tuota tavaraa kertynyt. Vierashuone toimii vaatteiden kuivatuspaikkana, varastona sekä monena muuna. Onneksi vieraita ei ole meillä paljoa käynny... Onnea muuttotarkastukseen, toivottavasti menee läpi!

Johanna, samaa mekin ajattelimme. Nyt ei ehkä ole oikea hetki opetella sitä laatoittamista. Sitä kun joutuu tuijottamaan seuraavat 20 vuotta..... :) Ehkä sitten yläkerran vessassa uskaltaa jo kokeilla itse...? :)

Kodin kokoajat kirjoitti...

Jännä juttu, että alussa ihan ok, huonoista vaihtoehdoista paras, alkaa aikaa myöten ahdistamaan yhä enemmän (ollaanhan me JO 3kk tässä asuttu). Ahdistuskäyrä on niin korkealla, että ajattelin jo pakata pois osan niistäkin tavaroista mitä tänne on purettu! Uhkasin muuttaa autotalliin asumaan kunhan se valmistuu, mutta muu perhe tuskin seuraa perässä ;)

Kirsi kirjoitti...

Kodin kokoajat: mietin ihan samaa, meille ei tule tallia, mutta jonkun huoneen eristän itselleni ja vessa tehdään ensin:) purkkiruuilla pärjää, minä muutan heti kuin mahdollista:) hih. Meillä on ollut täällä motivaatiokämpässä kaikenlaista sälää,alun kauhea siivous urakka, alakerran "kansainvälistä" yöhippailua, torakkalöytöjä(onneksi osoittautui metsätorakaksi, ei russakaksi)Onneksi nyt taas rauhallinen vaihe.