Tapetoinnin harjoittelua

|
Niin, kun on sille tielle lähetty, että kaikki tehdään ite, niin seuraavana olikin sitten tapetoinnin harjoittelu. Alotettiin tollasella helpolla lasikuitutapetilla ja nurkasta, joka jää jääkaapin ja korkeiden kaappien taakse. :) Meille suositeltiin tuollaista lasikuitutapettia, jossa on pohjamaali ja liima valmiina, joka ainoastaan kastellaan ja sitten isketään seinään. Saatiin sitten lainaksi superhyvä "tapetointikone", jolla tapetointi tapahtuu suitsait sukkelaan....


Tapettirulla asetetaan tuohon päälle ja 
sitä vedetään tuolta alhaalta parin rullan
alta ja samalla se sitten siinä kastuu tasaisesti.
Kaiken lisäksi tuossa on valmiina mitta, joka mittaa
oikean pituiseksi suikaleen. Kätevää!

Kahden vuodan ja muutamien kirosanojen jälkeen hylkäsimme laitteen. Joko se on ihan sikahuono tai sitten me ei vaan osattu. Tiiä sitten. Rakensimme sitten tapetointipöydän styrokskasasta, muutamasta lavasta, vanerista sekä rakennusmuovista. Ja se toimii sikahyvin. Kasteltiin sitten telalla vuota, odotettiin liiman "aktivoitumista" ja pistettiin seinään. Ja kyllä tuloo hyvännäköstä!

Valitsimme tuollaista hienokuvioista
tapettia, joka tuo vähän
elävyyttä seinään. (Niin, ja missä
se meidän kunnon kamera oikein on???)

Tänään sitten jatkoimme tapetointia ja
se alkoikin sujumaan hyvin. Tässä eteiskäytävän
seinää, jonka oikeasta päästä puuttuu vielä
palanen tapettia.

Eilen haettiin myös "virallista" maalia, eli maalia, jolla tulee lopulliset pinnat. Maalattiin sitten lauantai-iltana makuuhuoneen kolme seinää sekä vaatehuone sillä maalilla ja ai että tuli hyvä! Aivan sikaihana tuo sävy, mikä ollaan valittu. Taas voi taputtaa itteään olkapäälle. :)

(Loistava kuvalaatu ja miten mahtavat
värit tässä kuvassa on!!) Eli tässä
kuvaa vaatehuoneen nurkasta, jossa
yksi seinä on maalattu virallisella värillä.

Olin ihan pähkinöinä eilen tuosta maalista. Musta tuntu, että se tuoksui vaniljalta ja mä olin tosi lähellä, että nuolaisin sitä. Varmasti ois ollu hyvää!

...Tai sitten oltiin vaan tehty pitkä päivä raksalla ja mä olin maalihöyryissä... :D


2 kommenttia:

Kodin kokoajat kirjoitti...

Ihanaa maalia - hienolta näyttää :)

-MiuTau- kirjoitti...

Loistavaa! Eikö tunnukin mahtavalle kun saa lopulta alkaa tekemään ns. näkyvää, lopullista pintaa? :) Onnea, loppu siis todellakin hiljalleen lähestyy :) Ja samaa olen kuullut muiltakin tuosta ns.tapetointi koneesta; että ei mene kuin hermot, vaikka pitäisi olla helppoa ja nopeaa..