Ahdistus maximus

|
Iih ääh uuh plääh ja ding dong! Pää hajoaa niinku nyt heti!

Saatiin eilen uusi luonnos. Se on hyvä ja huono. Katsokaapa itse:

 

Piirtäjä nyt toteutti meidän toiveet laajennuksista ja kodinhoitohuoneen muokkauksesta. Mutta silti meitä ahdistaa - ja paljon!

Takka/leivinuuni on ihan väärässä paikassa edelleen. Ja tarkkasilmäiset huomaakin varmasti, että uunihässäkän kahdelta reunalta on vain metrin verran tilaa mennä ohitse. Hieman ahdasta, ainakin minusta? Keskelle kun sen heittää, niin hormi tulee huonosta kohti yläkerrasta. Keittiön kylkeen jos sen laittaa, nin eteisestä tulee ihan saakelin pitkä käytävä. Eli ruokaostosten kantaminen käy suorastaan urheilusuorituksesta. :P Ja kodinhoitohuone... Ihan niinkuin Harri oli edelliseen tekstiin kommentoinut, niin se on ehkä himppasen liian iso. Haluaisin rehellisen kuivaustilan pyykeille, kun kuivausrumpua (en ainakaan vielä) halua. Kaappitilaakin pitäisi olla ja herraties mitä! Eilen siis ahdisti. Ja siis ihan kunnolla ahdisti. Tuntui, että paras ratkaisu olisi räjäyttää koko pohjapiirros ja aloittaa alusta. 

Niin, ja sekään ei auta yhtään kun olen yrittänyt miettiä keittiön ratkasua. Mihin kohti liesi, jääkaappi, pesukone.... Haluaisin vastustaa lieden sijoittamista nurkkaan, mutta tuossa keittiössä se on varmaan ainut mahdollisuus... Nurkat on kyllä hankalia, ne pitäis kieltää laissa!

Että semmosta. Kommentteja otetaan vastaan... :)

5 kommenttia:

E-S kirjoitti...

Takka on tosiaan ihan väärässä paikassa. Tekee tilan tukkoiseksi ja tuollainen iso möhkäle keskellä huonetta on liian hallitseva elementti. Parempi paikka olisi esim. sohvan paikalla. Samalla voisi teettää takan, jossa on luukku molemmilla puolilla eli olohuoneen ja kirjaston. Leivinuunin tarpeellisuutta pohtisin vielä ellei se ole ihan välttämätön.

Harri kirjoitti...

Heips!

Tuon takan suurin ongelma taitaa olla sen hillitön koko. Entäs jos se olisi sellainen yhdistelmä-takkaleivinuuni? Esim:
http://www.tulikivi.com/www/TLTuoteU.nsf/Mallisto!OpenForm&id=Takkaleivinuunit&id2=TA3

Entäs jos tuollainen pienempi takka olisi eteisen ja keittiön välisen seinän jatkeena? Ja jos sitä siirtäisi vielä hieman olohuoneen ja kirjaston suuntaan, eteisestä voisi puhkaista kulkuaukon keittiöön lähempänä ulko-ovea. Silloin keittiöstä lähtisi yksi hankala nurkka pois ja takka peittäisi näkymän olohuoneesta vessaan. Horminkin saisi vielä kohtuullisen fiksuun paikkaan yläkertaa ajatellen.

Tuolla tavalla eteisestä tulee vähän väkisinkin käytävä, mutta ihan hukkatilaa tuo takan ja vessan välinen tila nykyiselläänkin on.

Edellä mainittu takka sohvan paikalla idea on tosi hyvä myös, mutta leivinuunin paikkana se on vähän hassu.

Keittiöön voisi ehkä miettiä saarekettakin. Jos ei ihan kokonaan irrallista, niin sellaista joka on toisesta päästä kiinni seinässä. Antaisi myös näkösuojaa olohuoneen suunnalta, mutta pitäisi kuitenkin tilan avarana.

KHH:ssa pistää myös silmään se ettei siellä ole (ainakaan piirretty) pöytätasoa.

Joka tapauksessa tässä vaiheessa kannattaa käyttää aikaa tuohon hommaan. Viivoja paperilla on melkoisen paljon helpompi siirrellä kuin oikeita seiniä.

Vaikka me pääsimme kolmella luonnoksella, arkkitehtimme sanoi että joskus niitä tehdään parisenkin kymmentä aina välillä tyhjästä aloittaen, ennen kuin tulee sopiva.

t:Harri

whatsoever kirjoitti...

Meidän talon pohjaa ei ole blogissa, mutta siinä ongelma on ratkaistu niin, että keittiö on ns. LI-mallia. L kiertää oviaukon vasemmalta puolelta ruokailutilan nurkkaan saakka. Lähimpänä ruokailutilaa on pesuallas ja astianpesukone. I tulee keittiön oviaukon oikealle puolelle, siinä on uuni, vähän työtasoa ja liesitaso sekä pieni vesipiste. I:n päädyssä on hella, ja toisella puolella leivinuuni. Teillä voisi olla hellan tilalla leivinuuni, ja leivinuunin tilalla takka. Meillä takasta luovuttiin, koska ahkerana ruisleivän leipojana tarvitsen hyvän leivinuunin, takkaleivinuunit eivät yleensä varaa riittävän kauan lämpöä. Monia muitakin samoja ongelmia olemme pohtineet, jos haluat pohjan, laita spostiosoite näkyviin.

Janet kirjoitti...

Voi, olisi tosi kiva nähdä teidän ratkaisu! Laita spostia osotteeseen jaahein@gmail.com, kiitoksia etukäteen! :)

Esa Karjalainen kirjoitti...

observaationa, näyttäisi että takkakompleksin oikealle puolelle piirustuksessa tulee aivan täysin 100% hukkatilaa.