Ostosmatka

|
Muutkin blogien kirjoittajat näyttävät käyvän raksaostosmatkoilla, miksemme siis mekin! Ja kun Pihtiputaalla asustamme, niin lähimmät kunnon rautakaupat on ~100 kilsan päässä meistä. Katsoimme kalenterista sellaisen ajan, että molemmille passaa, joten lauantai-iltana päräytimme veljeni luokse Jyväskylään... Uhmaten samalla vatsatautia, joka oli ottanut vallan kummipojastani, joka aamulla halusi tulla pusuttelemaan minua. :) 


No, eniveis! Rautakaupat, joissa vierailimme olivat Kodin Terra ja K-Rauta. Päätavoitteenamme oli löytää ulkovalot sekä mahdollisesti hanat ja pyyhekuivain. Ainoat mitä löysimme, oli ne ulkovalot. :) Ei aina voi voittaa.... Kodin Terrasta löysimme ihan edulliset ja hyvännäköiset perinteiset valot:Jokisalo-valaisin. Kuva Terran sivuilta.


Minä taisin kyllä aikoinaan olla sitä mieltä, ettei meille mitään tuollaisia valaisimia tule, mutta kippaskappas, näin se mieli muuttuu. Ihastuimme tuohon lasin röpelöisyyteen, jota löytyy myös meidän ulko-oven lasista. 
Tätä oli myös pylväsvalaisimena, mutta emme vielä ostaneet niitä. Pihan suunnittelu kun on vielä vähän vaiheessa.


K-raudasta sitten löysimme pesuhuoneeseen ja mahdollisesti pukuhuoneeseen valot, mutta sitten tuli joku aivopieru/väsymys/unohdus/tms. ja valot jäi ostamatta! Mutta ne oli tällaiset:


Cellon kattovalaisin Spa Brio. Kuva Cellon sivuilta.

Meille kun tulee kylppäriin kromilistat laatoitusten väliin, niin tuo valaisin kävisi kivasti niiden kanssa yksiin. :)
Muutapa emme löytäneetkään. Jotenkin tosi hankala oli päättää pyyhekuivain. En oikein tiedä, mitä minä siltä haluan. Muuta kuin sen, että se on sähkökäyttöinen, ei vesikiertoinen. Huoh. Ja kalliitakin mokomat ovat!

Sitten napsimme esitteitä mukaan kaikesta mahdollisesta. Saunan maalauksesta otimme yhden. Me kun keksimme jo sata vuotta sitten, että teemme mustan saunan, mutta suruksemme huomasimme, että kovin moni muukin aikoo tehdä nykyään mustan sauna... joten nousimme vastarintaan! Haluamme jotain uutta ja erilaista! Eilisestä Tikkurilan esitteestä sitten bongasin Supi Arctic-värin.

Kuva Tikkurilan sivuilta.

Väri on hieman harmaa ja tekstin mukaan myös kimmeltävä (!!?):

 "Supi Arctic on helmiäispigmenttiä sisältävä saunasuoja, jolla voi loihtia saunaan ylellisiä, hennosti kimmeltäviä puupintoja. Sopivalla valaistuksella helmiäisefektiä voidaan vielä upeasti korostaa."
 Hmm. Onko kellään kokemusta tästä?


Aloin vielä eilen enemmänkin miettimään pesu- ja pukuhuonetta, että mitä me oikein sinne haluamme/tarvitsemme. Shampooteline, vai mikä se oikein on, niin on mietityttänyt. Eilen ehdotin Ikeasta löytämiäni koreja seinille, mutta se vähän herätti mietintää... 


Kuva Ikean sivuilta, Visen-kori.

Näissä koreissa pitäisi laittaa ihaniin kaakeleihin reiät ja se ei kyllä kauheasti kiinnosta. Ja yksi korihan ei riitä mihinkään, ainakin kaksi tai kolme pitäis naputella seinään. Hepe sitten kysäisi, että olisiko mitään irrallista hyllyä mahdollista laittaa. Ja Ikea löyti siihenkin vastauksen:

Kuva Ikean sivuilta, Molger-hylly.

Olisiko tämä ihan hassu? Onkohan se liian suuri? Onkohan tämä ihan hassu? Ainakin ominaisuuksien mukaan se kestää vettä. Hmm. Kyllä on taas mietittävää.

15 kommenttia:

Anne kirjoitti...

No miksei tuo hyllykin, mutta tuleeko siis niin lähelle suihkua, että siitä ylettyy ottamaan shampoot sun muut? Ajattelin näet, että tuohon mahtuisi pyyhkeitäkin, mutta ei varmaankaan hyvä ratkaisu, jos ihan suihkun vieressä.

Tuo Ikean kori on tsöpö. Kaakeleita ei varmaan raaskisi ihan ekaksi reijittää, mutta toisaalta imukuppiversiot eivät jaksa ikuisesti seinässä roikkua. Meillä on nyt vuokrakämpässä koziolin imukuppisarjaa (pyyhekoukkuja, hammasmukeja...), ja aina välillä kylppäristä kuuluu räiskis-bum.

No niin, pitkäsi hymistelyä ja lyhyt lopetus: hyvät valaisimet!

Janet kirjoitti...

Meille kun tulee suihkut nurkkiin, niin jos tuon hyllyn siihen väliin laittaisi. Mutta viettääköhän lattia kuinka paljon, onkohan tuo sitten kiikkerä? Pysyisköhän korit seinällä, jos liimaisi imukupit jollain superhyperliimalla? Onpas mietittävää!

Helmikumpu kirjoitti...

Meillä on saunassa tuota supi artikkia ja tosiaan kimmeltää ;) ei se siis mikään bling bling ole tyylin timantteja seinässä, vaan semmonen pikkuisen helmiäinen kun läheltä katsoo. Mielestäni kiva ja vähän erilainen.

Anonyymi kirjoitti...

Jeps, meillä on mustat seinät ja katto saunassa, kuten varmaan tiesitkin; mutta kellään muulla ainaskaan minun tutulla ei ole...Ja voin sanoa, että tunnelma on oikein mukava :) Ja yksi saunan seinä on mustaa lasia josta näkee koko suihkuhuoneen :)

Mukavia pähkäilyjä :)

-Tintti-

Janet kirjoitti...

Helmikumpu, koitin käydä nopeesti selaamassa teidän blogin läpi, että onko siellä kuvia teidän saunasta, mutta enpäs löytänyt. Olisi kiva nähdä tuo Supi Arctic ihan "luonnossa"... :D

Tintti, sen takia meille ei tulekaan musta sauna, kun teillä on! Mutta jos menet lukemaan noita blogeja, niin ainakin joka toinen suunnittelee/on maalannut saunan mustaksi... :) Me halutaan olla erilaisia! Ja tuota samanlaista ikkunaa haaveiltiin kanssa, mutta kun suihku olisi siinä ikkunan vieressä, niin saippuaveden hinkkaaminen siitä lasista pois voi olla ihan kivaa hommaa... :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole paha nakki tuo lasin pesu :)ja saunan puolelta ei lasista edes huomaa tahroja! Ainoastaan käpälän jäljet jää näkyviin jos joku sattuu saunan puolella nojaamaan lasiin :) ->yleensä saunavieraat ;)

-Tintti-

Helmikumpu kirjoitti...

juu ei oo tullutkaan tehtyä juttua saunasta. Voisin tehdäkkin, tokikaan tuo "kimaltelevuus" ei varmaankaan tule kuvissa esiin, sen verran huomaamatonta se kuitenkin on.

Tiinaiines kirjoitti...

Lehtitahkollahan on just tollaiset ikean hyllyköt ja ovat tosi kivat. Tosin suoraa kosketusta veden kans eivät kestä pidemmässä juoksussa.
Tuollaiset hyllyköt kävis meillekin piha- ja sisäsaunalle. Kiitti vinkistä :)
Ja meillä on käytössä itsellä niitä everlock imukuppisysteemi koukkuja jne ja ne on olleet ihan toimivia kans.

Kirsikka kirjoitti...

Meillä on vessassa ja kylppärissa tuollaiset hyllyköt, tosin valkoiset ja eri paikasta ostetut:). Mutta siis eivät kyllä kestä vettä, ainakaan ne meidän hyllyt:). Kivat valot. Harkitsen meillekin samantyyppisiä, mutta päädyin astetta modernimpaan (kun muuten on niin "maalaista":). Kauniit ne on kyllä!

Janet kirjoitti...

Ikea kyllä tuolla sivuillaan sanoivat, että kestävät vettä... Hmm. Harkitsin tässä, että jos ostaisi sellaiset puunväriset hyllyn eikä tuollaista tummaa ja sitten käsittelisi sen samalla töhnällä kuin saunan seinät/lauteet. Kestäisköhän paremmin vettä? Ja käviskö vähäsen paremmin sisustukseen? :)

Kirsikka kirjoitti...

Hyvä idea! Tekisin niin, jos oisin sinä:).

Tuulispää kirjoitti...

Pyyhekuivain!!??

Mulla on tollainen ikean hylly, voit tulla katsomaan!

Onnea talolle!

Anonyymi kirjoitti...

Pyyhekuivain kannattaa ostaa saksasta. Maksavat murtoosan postikuluineen.

Raksanainen kirjoitti...

Meillä myös saunan sisustus meneillään. Meille tulee latotunnelmaa saunaan, eli paneelit eivät ole pikimustat vaan vanhan ladonseinän näköiset. Lauteet asetetaan vastakkain ja niiden keskelle kattoon tulee vaaleampi tehostus tervaleppää, joka valaistaan molemmilta puolilta. Meillä tosin edelleen hakusessa se oikea laude..

mansardikaton alla kirjoitti...

tuo suihkuhyly ongelma jäi meillä ratkaisematta yläkerran kylppärin suteen..niinpä siellä nököttää sllainen irtoversio. Toimii jotenkuten mutta näyttää vähän hmm väliaikaiselta.
Alakerran kylppäriin toivon että saataisi sellainen kaakeleihin upotettu hylly. Mahdollisimman eleetön. Kuulema onnistuu kaivertamalla betoniseinään, mutta syvähän siitä ei tosiaan tule.
Tuo ikean hyllykkö on tosi kiva vaan enpä usko sen kovin kauaa suoraa roisketta kestävän...