Led's see!

|
Heh, noin vekkuli sanaleikki keksittiin tänään raksalla. Oikeastaan se ei kyllä tarkoita yhtään mitään, mutta menköön. Otsikko on siis mukahauska. Nyt saa nauraa.


Ledit ovat aiheuttaneet meille (tai siis minulle, minä kun jaksan googlettaa, googlettaa, vertailla ja lisää googlettaa) harmaita hiuksia. Ruukaavat olla Suomessa vielä kalliita tuollaiset upotettavat (tai pinta-asennettavat, alkoi usko loppua jossain vaiheessa niin päätettiin että pinnalliset (olipa taas hauskasti sanottu) käy oikein hyvin) ja millään ei kehtaisi muutamaa hassua lediä tilata Saksasta. Ihan mitään kohtuuttomia vaatimuksia meillä ei ole ollut ledien suhteen:


1) Ledin tulisi oltava siistin näköinen, mielellään valkoinen, mutta tarvittaessa metallinenkin käy
2) Ledissä tulisi olla hyvä valo, ei mitään tihrua
3) Avautumiskulma saisi olla enemmän kuin 15 astetta
4) Ledin tulisi olla sellainen, että sitä voi kääntää ja kohdistaa esim. seinään päin
5) Ledi ei saisi maksaa yli 60e/kpl


Siis ei mitään mahottomia vaatimuksia! Mutta niin vain monta iltaa vietin koneen ääressä ja googletin. Ja googletin. Mutta ei löytynyt hyvää. Kunnes eräänä päivänä... Olin jo liki luovuttanut ja päättänyt tyytyä johonkin aivan mahottoman kalliiseen vaihtoehtoon, kun selasinkin päivän postin läpi. Posti oli tuonut tullessaan tämän vuoden Asuntomessuista esittelylehden, jossa kerrottiin pääpointteja messualueesta ja sivut olivat puolillaan erinäisistä sponsoreista. Sitten silmääni osui juttu messualueen talosta, johon oli yksi firma tehnyt ledvalaistuksen. Pinkaisin samantien koneelle ja näpyttelin osoitteen muudi.com ja sieltäpä sitten löytyikin kaksi upotettavaa lediä meille! Tilaus laitettiin heti menemään ja tänään saatiikin paketti kotiin. Mikä parasta, ledit maksoi 30e/kpl! Väri nyt ei aivan natsannut, mutta me koitamme kestää sen.


Hetihän meidän piti päästä niitä kokeilemaan kattoon, että miltä ne näyttää paikoillaan ja itse ainakin olemme ihan tyytyväisiä:Huom! Tämä ei ole ostettu mainos! :)

Toinen huom! Seuraavana tekstinä toinen päivitys tältä päivältä, oltiin ahkeria!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, olen vasta eilen löytänyt bloginne ja innolla olen alkanut seuraamaan!
Me olemme rakentaneet nyt 3 vuotta omaa kotia ja loppusuoralla ollaan!Meillä aiheutti myös päänvaivaa spottien löytäminen kattoon, kun halogeenejä emme halunneet vaan ledit myös:)
Sitten äkkäsimme Bauhausista halogeenispottisarjoja (myytiin 3kpl paketeissa halogeeneilla muistaakseni jotain 17€ paketti), mutta koska kanta oli GU10, niin sitten vain hakemaan Biltemasta ledit niihin samalla kannalla (ne maksoivat muistaakseni n.5€) ja nyt on jaeltu tutuille kaikki ylimääräiset halogeenipolttimot pois jaloista!
Tuntuu vaan välillä että led-jutut ovat vielä niin uusi juttu että niillä rahastetaan aivan turhankin paljon!
Mutta tsemppiä teille rakentamiseen, täällä ollaan hengessä mukana!

Janet kirjoitti...

Kiva, että olemme saaneet uuden lukijan! Tervetuloa vain seuraamaan meidän rojektia!

Hyvä vinkki tuo halogeenijuttu. Todennäkösesti valitsemme olkkariin tuollaisella ratkaisulla spotit. Ledeillä kyllä osataan pyytää rahaa. Eihän se tyhmä ole, joka pyytää vaan se, joka maksaa..? ;)

Onnenhippuja kirjoitti...

Meillä myös oli haaveissa ledit, mutta päätimme sitten ottaa ihan normi spotit. ihan sen vuoksi, etät odotellaan ledien käyttökokemuksia ja hinnan laskua (?). Ootkos kurkannut sellaiseen kuin winled.fi, sieltä meillä oli aikomus hommata ledit, mutta ne nyt sitten toistaiseksi jäävät.

osmankaami kirjoitti...

Meille tulee valaistukseen vain ledejä ja loisteputkia. Edellisessä omistusasunnossa oli halogeenit ja meni hermo niiden lämpökuormaan sekä valaistustehon olemattomuuteen. Grr.

Meidän valaisimet tulee Tecluxin kautta; pääasiassa Astron ja XALin valaisimia. Näihin käy GU10-kannalla olevat ledit, joten hankita on helpompaa. Muistaakseni lamput ovat Philipsin ledejä; niissä värin sävy oli oikea. Kirjoitan näistä tarkemman postauksen kunhan löydän valaistussuunnitelman "jostain". Olen onnistunut hukkaamaan tiedoston ja loma-aikana uudelleenlähetyspyyntöön vastaaminen ei olekaan ihan helppoa. ;) Onneksi näillä ei ole vielä ihan hirveä kiire.

Muuten, ebayn kautta saa ledejä kanssa kohtuuhintaan. ;)