Voihan palkki

|
Aluksi pari kuvaa eilisen hommista ja sitten lopuksi mielipidekysymys palkista. :)

Kuvan laadun takaa jälleen Nokia...
Tältä näyttää olkkarin nurkasta kuvattuna.
Ja kyllä, meillä on ruokailuerkkerissä katto!

Tältä se näyttä lähempää. 
On se vaan niin ihana. :)

Mutta sitten itse ongelmaan. Meillä menee olkkarin keskellä katossa iso palkki. Se on liimapuupalkki, mikä on minusta ihan siistin näköinen, mutta miehet nurisee, että se on hirveä. (Pyh, miehet!) 

Kuva palkista.

No, maanantaina alkaa olkkarin katon tekeminen, joten pitäisi tässä viikonlopun aikana kuulemma päättää, että mitä sille palkille tehdään. Muutamia vaihtoehtoja on esitetty:

A) Se lakataan (mun ehdotus) saman väriseksi kuin mitä katto. Sitten siihen laitetaan vain listat. Kauheen hyvä ehdotus ainakin minusta. Mutta miehet nurisee, että ei sitä voi lakata, kun se on ihan törkeen näkönen kun se on sitä liimapuuta (MIEHET!). 

B) Se maalataan (mun ehdotus) kokonaan valkoiseksi, ettei sitä puuta näy. Mies sanoi, että ei missään nimessä, siitähän tulee ihan törkeän näköinen ja sittenhän se on ihan eri paria katon kanssa! (Miehet! Niille ei mikään kelpaa!)

C) Se paneloidaan (Hepen ehdotus) samalla paneelilla kuin mitä katto. Sikäli hyvä idea, saisi nimittäin jämäpätkät käyttöön. Mutta paneeli...? Se kun tulisi siis pystysuunnassa, ei vaakasuunnassa. Äh, mä en nyt oikein osaa kuvitella sitä...

D) Siihen pistetään gyproc (Hepen ehdotus) ja maalataan samalla värillä kuin seinät. Palkin alaosaan pistetään sitten höylätty valkoinen lauta, niin kuin pistetään muihinkin oviaukkoihin. No, yllättäen tämäkään ei miellytä minua.

Onko mitään muita mahdollisuuksia? Erittäin hyviä ideoita otetaan vastaan!


13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensikerralla sitten tehdään teräksestä, ettei jää tollasia "mokki" rakenteita näkösälle

Tapani Värjölä kirjoitti...

Meillä on olohuoneessa kattoa tukemassa yksi betonipalki, vähän samaan tyylin kuin tuo teidän. Ko. palkki rapattiin ja maalattiin valkoiseksi (seinän väri), eikä näytä mitenkään pahalta. Katto on valkoista panelia, eli sopii siihenkin.

Kun teillä on tuo katto tuollaista panelia missä puu näkyy läpi olisin minä vaihtoehdon A kannalla. Varmaan helpoin ja halvin ja sitten jos nyt muka näyttää rumalta voi miettiä jatkotoimia.

Arto Määttä kirjoitti...

Minäkin annan ääneni vaihtoehto A:lle.

Rhodelab kirjoitti...

Sisustustyylistä riippuen: maalaisromanttinen vaihtoehto A tai modernimpaan tyyliin sopiva D, mutta ei missään nimessä paneelia ympärille, siitä tulee liian suuri ja levoton.

osmankaami kirjoitti...

Vaihtoehto A:lle ääni myös täältä. :)

mannikko1214 kirjoitti...

Täälläkin ollaan vaihtoehdon A tai B kannalla. Muuten tulee liian raskas ja dominoiva, kun taas nykyisellään se vain pienenee kun kattoon tulee paneelit ja palkki pysyy ennallaan. Meillä valittiin A (joskin vahalla).

Kuva löytyy: http://3.bp.blogspot.com/-CSZrX8MzFng/Tf5WOGhq2xI/AAAAAAAABKI/x3bZF2eT8wU/s1600/IMG_2284_pieni.jpg

Kunhan siihen tulee listat vielä reunoihin, niin minusta kokonaisuus on vallan siisti. Liimapuuta tai ei. :D

Anonyymi kirjoitti...

Me poistettiin seinä keittiön ja ruokailutilan välistä ja tuenta tehtiin liimapuupalkeista, jotka jätetttiin näkyviin. Petsasin/maalasin tms. ne tummanruskeaksi, kun meillä on sitä muutenkin sisustuksessa ja tuli ihan törkeen hyvän näköinen. Eli suosittelen että petsaa/maalaa sen väriseksi, mitä sisustuksessa on ko. paikassa ja hyvä tulee.

Taija kirjoitti...

Mie just vahasin yhen palkin ja vahaan lisääkin palkkeja, melko peittävällä, mutta ei kuitenkaan liikaa peittävällä.. (kahteen tai kolmeen kertaan siis vahaan).

Noista sun vaihtoehdoista a on ykkönen.

Janet kirjoitti...

Kiitoksia kovasti kommenteista! Miehen kanssa ollaan nyt vähän mietitty näitä vaihtoehtoja ja todennäköisesti aloitamme vaihtoehdolla A. Jos se ei toimi, niin sitten toteutamme vaihtoehto D:n. :)

Rhodelab tuossa sanoikin, että sisustustyylistä riippuen kannattaa miettiä. Meillä ei oikein olla tuon modernin tyylin kannattajia, vaan ollaan ihan perinteisellä linjalla. Mutta kun ei tuo liimapuupalkki kuulemma ole mikään perinteinen rakennusmateriaali. Luulen, että kahden lakkauskerran jälkeen sitä ei kovin moni huomaa, että mitä materiaalia se on. Ellei kirjoiteta palkkiin "LIIMAPUUTA". ;)

Harri kirjoitti...

A tai B olisi allekirjoittaneen valinta.

Sitten ihan toisenlainen ehdotus. Palkki samanväriseksi kuin katto. Palkin alle kiinni palkkia reilusti leveämpi lauta tms. Laudan ja palkin alhaaltapäin piiloon jäävään kulmaan ledinauhaa valaisemaan kattoa.

-MiuTau- kirjoitti...

Moi, ääni myös täältä vaihtoehdolle A. Anonyymin kanssa olen myös samoilla linkoilla että eihän sen pakko ole olla myöskään katon kanssa samaa väriä. Olen katsonut monista kuvista et on tosi siistin näköisiä tumman ruskeita palkkeja ihmisillä katoissa vaalea kattoa vasten. Eli riippuu siis mitä värejä yleensä sisustukseen tulee :)

Sori Hepe, hävisit :D

Tuulispää kirjoitti...

Se on nyt joku tammiviilu-päällyste löydettävä siihen tai purettava koko talo ja laitettava KOKOPUUPALKKI!

Liimapuupalkki on SUURI HÄPEÄ!
Ainakin on ostettava uusi hieno auto jos se palkki jää näkyviin!!!

Muuten lapsetkaan ei ikinä kehtaa tuoda kavereita kotiin!

Satua kirjoitti...

Pakko sanoa myös sananen.. :D Ehdottomasti vaihtoehto a! Kuten Innon Marko sanoisi, niin korosta sitä mitä et voi peittää (joten upottakaa siihen valot tms.)..