Kattohommia!

|
Ollaan meillä oltu ahkeria, jo vain! Mutta jostain kumman syystä ei jaksa joka ilta päivittää jokaista pienintäkin hommaa... Joten tehdään tällainen kertapläjäys!


Viime viikolla pidin hieman ommoo lommoo, joka meni osittain raksalla... yllättäen. Maanantaina höykkyytin äidin mukaani raksalle tasotus- ja hiontahommiin. Eipä äiti arvannukaan, että mihin hommaan lähti.... :) Hiontahan meni hyvin, mutta pakkelointi aiheutti jo hieman tuskastuneita huokauksia. Etenkin kun usutin äidin kokeilemaan sauman tekoa... :D Ihan hyvä siitä tuli, älä äiti sure!
Tiistaina sitten ahkeroitiin isän kanssa pihalla seisonut lava tyhjäksi. Koko talvenhan se on sitä siinä odottanutkin.... Lastissa oli ulkovuorilautoja (valmiina ulkorakennuksia varten) sekä alakerran kattopaneeleja. Ensin tuli käsky, että jättäkää ne kattopaneelit siihen lavalle, mutta me sitten ahkeroitiinkin ne samantien sisälle.... joka johti siihen, että aloitimme paneeleiden lakkaamisen!


Olimme onneksi Hepen kanssa aikaisemmin jo miettineet, että maalaammeko, lakkaammeko vai vahaammeko ne. Aluksi ajattelin, että maalaus voisi olla hyvä ratkaisu, mutta päädyimme sitten lakkaamiseen, koska siitä näkyy mukavasti se pun kuvio läpi. Kävin sitten viime viikolla ostamassa Tikkurilan Paneeli-Ässää (puolihimmeä), joka sitten sävytettiin Tuomenkukaksi.


Kuva Tikkurilan sivuilta

Ekalla kerralla lakka ohennettiin vedellä (siis lakka oli vesiohenteista) ja sen jälkeen paneeleita voi lakata vielä 1-2 kertaa uudestaan (ohentamattomana) ihan oman maun mukaan.

No, kun paneelit oli jo sisällä ja miltei kaikki lakattukin jo yhteen kertaan, niin mitäs sitä sitten voisi tehdä....? Tietysti pistää paneelit kattoon! Joten kyllä! Meillä on makuuhuoneessa, kahdessa vaatehuoneessa sekä vessassa jo KATTO! Siis meillä! Ihan totta!

Makuuhuoneen paneelit on
vain yhteen kertaan lakattu, jonka
huomaakin salamavalon hellässä
loisteessa... Joten kakkoslakkaus 
tapahtunee sitten jossain vaiheessa!

Nyt on sitten alakerrassa melkein kaikki seinät levytetty (yksi ovenpäälinen on vielä ilman levyä...). Ruokailuerkkeri sai eilen palapelilevyt paikoilleen. Vaati varmaan pientä suunnittelua ukoilta, kun seinät on siellä miltei kokonaan ikkunaa...

Erkkeri keittiöstä kurkattuna.
Tikkaat hienosti poseeraa kuvassa.
Ignorettakaa sotku... tämä emäntä
ei ole jaksanut siivota.

Ja erkkeri vähän lähempää! 

Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä tuohon erkkeriin. Se on nimittäin sen verran iso, että kuuden hengen pöytä mahtuu sinne ihan miten päin tahansa ja vieläpä pääsee vaivattomasti ihmiset pyödän kiertämään. Ainoastaan lampun paikka vähän mietitytti, koska jos pöydän kääntää niin olisihan sen lampun hyvä olla silloinkin keskellä pöytää... ainakin suunnilleen. Siksipä jatkan haaveilua Lokki-valaisimesta (sukulaiset VINK VINK, siinä oiva tuparilahjavinkki), joka on niin kovin kallis, mutta ah niin ihana ja käy pöydän yläpuolelle riippumatta siitä, miten päin pöytä on!

Lokkivalaisin olisi niiiiin ihana..
Ja mieluummin tuo isompi...
(VINK VINK!!)

1 kommenttia:

-MiuTau- kirjoitti...

Lampusta olemme täysin samaa mieltä :) Se on ihana!