Huomio rakentajat!

|
Tänään Kakkoselta tulee dokumentti talon rakentamisesta! "Dokumentti perheestä, joka päättää rakentaa perheelleen talon omin käsin - hinnalla millä hyvänsä." Keskisuomalaisen mukaan pelkkä katsominenkin on raskasta. :) Eli tänään, klo 22.45 Dokumenttiprojekti: Suomea rakentamassa. :)

2 kommenttia:

Esa Karjalainen kirjoitti...

montaakohan taloa sitä on ollut rakentamassa...

Hm. Ihan kai vain kahta. Paria taloa on tullut remontoitua sitten.

Ihmeellistä säätämistä noitten piirustusten kanssa teillä. Onko jokin erityinen syy miksi joka suunnalta tuota leivinuuni/muuri systeemiä pitää päästä kävelemään? Jos voisi tehdä sellaisen housumallisen talon niin voi olla helpompi niinpäin. Tosin on tuossa kohtuu tehokkaasti neliöt käytössä.

Jos katsoo isoimpia mokia korvenperän talossa:
1. Sauna keskellä rakennusta. ei voi räppänää avata.
2. Makuuhuoneen rajanaapureina pannuhuone ja kylpyhuone. Kuuma.
3. Julmetun iso olohuone - saa toimimaan mutta metrin kun olisi lyhentänyt, olisi saanut makuuhuoneisiin paljon enempi tilaa.

Yleisesti ottaen, pienikokoinen huone ei ole tekemisen arvoinen kuin serverikaapiksi, ja jos isoimmasta tilasta voi vähän haukata jotta saa sen metrin lisää johonkin suuntaan, niin se kyllä kannattaa.

Tietty, sisustus vaikuttaa paljon.

Eikös tuosa olohuoneessa voisi säätää vaikka ihan vaan ikkunoiden jaottelua? Ryhmittelee haja-ammutut ikkunat ja laittaa spotit sitten kattoon jos näyttää että tulee pimeitä nurkkia?

Janet kirjoitti...

Huoh.. Voi Esa, Esa, Esa.... :)

Ikkunat, mitkä tuossa piirrustuksessa ovat, niin ne on LUONNOSikkunoita. Ikkunat/julkisivu/pohja on vielä työn alla, otathan tämän asian huomioon. :)

Uunia ei ole pakko toki päästä joka puolelta kiertämään. Ja eihän tuossa pääsekään joka sivulta, nyt kun yhdellä sivulla on vessa. Mutta jos uuni on "keskellä", niin eiköhän se levitä se lämpöä vähän paremmin ympäri taloa kuin suljetussa 10 neliön huoneessa. Or is it just me? :)

Ja kyllä, me säädämme. Me säädämme tasan niin pitkään, että se näyttää juuri siltä, missä haluamme asua vielä 20 vuoden päästä. Ehkä jopa 30 vuoden. Ja mikä toimii meillä, ei välttämättä toimi teillä. :)

P.S. Ei se teidän talon olkkari kyllä suuruudella ole pilattu, IMHO. :)