..ja sitten tuli räjähdys

|
 

Kabuum!

Tapasin perjantaina uuden suunnittelijan ja jo tänään tuli uudet piirustukset! Ehdotimme hänelle hieman uudenlaista mallia ja se on nyt tässä.

Ihan kiva... ja ei kuitenkaan. Olkkari on minusta aivan liian iso. 31 neliötä on minusta jotenkin hieman liioiteltua. Noh, toisaalta. Nyt voin järjestää tuonne toiseen päätyyn vaikka sen kirjastotilan (kun työhuone on pienentynyt noin paljon, eihän sinne mitään mahdu)... Paitsi että kummassakin päässä on ikkunoita sen verran, että esim. koko seinän leveydeltä ei voi laittaa korkeita hyllyjä/kaappeja. Pitänee laittaa korkea, sitten matala, sitten korkea ja sitten joku matala nurkkahässäkkä, korkea..... Takerrunko nyt lillukan varteen, kuten fysiikan opettajani aikoinaan asian ilmaisi?

Keittiö on hyvä. Sinne on ilmestynyt pieni pöytätaso, jossa olisi ilmeisesti alakaapit ja samalla tilaa parille tuolille. Liesi varmaankin heitetään nurkkaan, eipähän vie muilta kaapeilta tilaa.
Kodinhoitohuoneeseen pääsee joko ulkoa tai pukuhuoneen kautta. Voi nenä, minä sanon! Onko taas ihan vähäpätöinen asia, joka minua ärsyttää? Teenkö kärpäsestä härkäsen?? Kuivaustila on varattu ikkunan edestä kodarissa, ilmeisesti siihen voi laittaa sellaisen kivan telineen, jota nytkin tässä kaksioissa saan heitellä paikasta toiseen. Haaveena kun olisi ollut rehellinen kuivausnarut, että saa isoimmat pyykit siihen kuivumaan.. Että tässä ratkasussa ne näkyisi sitten mukavasti sinne pihalle päin ikkunasta. Voi pojat! Missä muuten kurapiste, tarviinko mä edes sellasta??

Vaadinko mä nyt ihan liikaa? Olenko pilkun viilaaja, eikö tämä muka ole ihan hyvä?? Voi ah-dis-tus. Ja Hepekään ei ole kotona, jolle voisi ahdistusta purkaa, kissa on joutunut "purkukohteeksi".

Että semmosta täällä. Mitäs teille kuuluu? :)

4 kommenttia:

Harri kirjoitti...

Parempi tuo nyt on. Eteisaulassa on vielä vähän hukkatilaa, mutta vähemmän kuin ennen ja aina sitä väkisinkin tulee vähän.

Olohuone ei minusta ole liian iso, voitte tosiaan tehdä kirjaston sinne. Ikkunoita voi varmaan vielä säätää, mutta täytyy pitää myös julkisivu mielessä.

Mieti vielä nurkkahellaa, sellainen vie ihan tolkuttomasti (kaappi)tilaa. Muuten keittiö on tosi kiva, ellei se häiritse että ruokailuerkkeriin kuljetaan keittiön kautta.

Kulku KHH:een pukuhuoneen kautta on minusta ok, niinhän se meilläkin tulee :-) Mutta tietysti jos se itseä ärsyttää, niin se pitää muuttaa.

KHH:n kuivausnarut ja kurapiste voi olla päällekäin tai ainakin niin meillä on se suunniteltu. KHH:ssa olisi kiva olla ikkuna, mutta ei ehkä tosiaan pyykkien edessä. Meille tulee ikkuna KKH:n ulko-oveen. Sopisiko teillekin?

Kristiina kirjoitti...

Jos minäkin lisäisin lusikkani soppaan.:)

Ensin täytyy painottaa, että se, mikä tuntuu itsestä hyvältä on myös hyvä lähtökohta toteutukselle. Toki ammatikseen koteja suunnittelevat osaavat perustella ratkaisunsa "järkevästi", mutta itse ainakin halusin kuunnella enemmän sitä omaa sisäistä ääntäni, koska jos joku asia ärsyttää jo suunnitteluvaiheessa, se todennäköisesti ärsyttää myös lopputuloksessa. Aikaahan tuo suunnittelu vie, mutta siihen kannattaa aina panostaa.

Sitten sellainen ihan käytännön juttu tuli mieleen, liittyen kustannuksiin ja erityisesti niiden hallintaan. Miten sijoitella vesi- ja viemäripisteet eli mistä johdot vedetään ja kuinka moneen eri paikkaan? Jossain pitää toki tehdä kompromisseja, mutta nuo pahuksen LVI-jutut on aika kalliita, joten mekin pähkäilimme pitkään, miten sijoittaa kaikki vesi- ja viemäripisteet siten, että ovat suunnilleen toistensa vieressä. Teillä oman haasteensa asiaan tuo yläkerran kylppärin sijainti.

Tsemppiä suunnitteluun! Kyllä siitä hyvä tulee, nyt jo näyttää lupaavalta ja teillä on kuitenkin selkeä näkemys siitä, mitä haluatte.

Hilduska kirjoitti...

Heissan!
Pari pikaista juttua tuli mieleen tuosta pohjasta: mitä jos "keskikompleksia" (takat, vaatehuone&vessa) siirtäisi hieman olkkariin päin? Ei olisi heti seinä vastassa, kun tuleee ovesta sisälle.
Entä jos kodarissa vaihtaisi kuivaus"narujen" ja kaapistojen paikkaa? Kaikki kaapit eivät varmaankaan ole korkeita, joten ikkunan edessä voisi olla matalampaa kaapistoa & pöytätilaa, mikäli sitä tarvittaisiin.
Komppaan Kristiinaa: muiden ideoita ja näkemyksiä kannattaa toki tiedustella, mutta ennen kaikkea: kuuntele intuitiotasi!

Janet kirjoitti...

Kiitoksia jälleen kaikille kommentoijille!

Eilen pähkäiltiin taas piirustusta ja lähetettiin alustavat muutosehdotukset. Työhuoneesta nyt luovumme ja siirrämme sen sitten yläkertaan (tai makuuhuone yläkertaan ja alakerran mh:sta työhuone, sitten joskus...). Kurapiste ja kuivaustila tulee nyt päällekkäin, kuten Harri ehdotti.

Paljon hyviä ehdotuksia on tullut ja kyllä tässä myös intuitiota ollaan kovasti kuunneltu. Tottahan se on, että se mikä toimii meillä ei välttämättä toimi jollain muualla. Kukin tyylillään! Mutta nyt on pitkästä aikaa sellainen olo, että ehkä tästä sittenkin tulee ihan hyvä. :)