Se on siinä!

|
Se on siinä!

Työhuone nyt tosiaan jätettiin pois ja saatiin siinä samalla sitten lisää tilaa kodinhoitohuoneeseen ja makuuhuoneeseen vaatehuone (jes, lisää säilytystilaa!). Työhuone siirretään sitten yläkertaan tai sitten alakerran makuuhuoneesta tehdään työhuone tms.. Eiköhän tästä ihan hyvä tule. :) Enää on vain pientä säätöä noiden ikkunoiden kanssa, Hepe kun tuppaa olemaan aika tarkka niiden suhteen, ainakin ulkopuolelta katsottuna. :)


Nyt mä tykkään tästä, kerrankin! :)

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noh, nyt alkaa olla jo ovihässäkät hallussa! =) *naurua* Ja hyvälle näyttää...Muuttuiko teillä nyt ruokaerkkeri järvestä sivulle, vai onko talo eri lailla sijoitettuna tontille? Me mietimme kans tuota kodinhoitohuoneen kurahärpäkkä paikkaa ja jätimme pois, ja se oli hyvä ratkaisu. Se olisi ollut ihan turha vaikka 3 koiraa nyt onkin.Kodinhoitohuoneessa riitti ihan peruslattiakaivo.

Mietin miksi ette laita kuivausrumpua, pyykeistä tulee paljon siistimmät/nukattomammat ja niistä lähtee rummussa vielä uskomaton määrä paskaa ja pyykkinarua ei tarvi.Vaatteet voi viikata suoraan kaappiin.Mielestäni maksaa itsensä takaisin, kun vaatteet pysyvät siistimpänä pitempään. Myönnän minäkin vierastin sitä aluksi, mutta nyt en enää luopuisi =)

-Tiina-

Janet kirjoitti...

Talon sijoittelua pitää vähän vielä miettiä, mutta kyllä erkkeristä pitäisi kanssa sinne järvelle päin näkyä. :)

Kyllä me varmaan nyt hankitaan se kuivausrumpu. Eihän sitä ole pakko käyttää! ;) Mutta tolla kuivausalueella nyt voi kuivailla suurimpia pyykkejä (esim. mattoja, lakanoita) tai sitten semmosia kamppeita mitä ei voi laittaa kuivausrumpuun. Eipähän tarvi sitten ripustella ympäri kämppää niitä. Heikin mehtähommien takia laitettiin toi kurapiste, eipä tarvii lompsia kurasaappailla ympäriinsä ja ei kastu koko kodari jos putsaa kengät. :)

Tiinaiines kirjoitti...

No niin. :)
Ihana kuulla että alkaa olla mieleinen. Tais suunnittelijan vaihdos pelkästään positiivinen asia.

Joo, kannattaa säästää jossain muussa kuin kuivausrummun hankinnassa.. En ikinä luopuisi siitä, ainakaan ihan helpolla.

ellu kirjoitti...

No niin, sehän alkaa näyttää jo ihan hyvältä. Itse ehkä kaipaisin tohon enemmän keittiön kalusteita (huolimatta tosta baaritiskistä) johonkin suuntaan keittiötä laajentaisin, mahd poistamalla ton toisen vaatehuoneen. Olohuone on iso verrattuna keittiöön, ehkä siitä vois palan napata jollain keinoin. Tossa näyttäs olevan suunnilleen saman verran laskutilaa/työtasoa ku mun keittiössä, ja voin kertoa että on liian vähän.

-Mun mielipide :)

ellu kirjoitti...

En pääse nyt yli tosta :)

Mielessäni pyörittelin tota keittiötä omaksi, sais ihan näppärästi saarekkeen sopimaan tohon kun sijoittelis kylmälaitteet toiselle seinälle ja poistais ton vaatehuoneen. Työhuoneeseen tai kirpparille sitte sitä ylimäärästä kamaa mikä vaatis säilytystilaa..

Tiinaiines kirjoitti...

Ellulla on pointti tossa. Itse kaipaisin kans enemmän tilaa keittiöön, säilytys- ja laskutilaa. Ja kun miettii minne sijoitetaan mikro (integroidaanko se kaapistoon), kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin jne. Millä tasolla leivotaan, pilkotaan yms valmistellaan ruoka. Mutta minä en taas luopuisi vaatehuoneesta. :)

Hepe kirjoitti...

Hyviä pointteja.

Täytyy vielä ennen lukitusnapin painamista hieman kelata tuon keittiön tilankäyttöä. Saarekkeen kyllä saisi Ellu keinoin upotettua tuohon. Tulisi tilaa ja tasoja, joita keittiössä ei koskaan tunnu olevan liikaa...

Toisaalta toimiva saareke sähköineen vesineen ja valoineen nostanee keittiöön meneviä egejä. Varastohuone taas on ihan tarpeen paitsi vaatteille, myös niille keittiössä tilaa vieville kipoille kapoille ja kaapimille, joita vähemmän tarvitaan.

Janet kirjoitti...

Tsu, no ei sinne varastohuoneeseen niitä kippoja laiteta!

whatsoever kirjoitti...

Mulle on tainut jäädä suunnitteluvaihe päälle, kun en osaa olla kommentoimatta ;)

Tällä kokemuksella miettisin tuon ruokailutilaerkkerin tarpeellisuutta. Jos tila ruokailua varten jäisi tuonne olohuoneen kulmaan, keittiöön saisi upean hyvän yhtenäisen tason ikkunan alle, miten mukava siinä olisi työskennellä. Olohuoneen tilankäyttö tehostuisi samalla. Tuota WC:n paikkaa mietin myös, jotenkin se tulee liian pian sisäänkäynnin jälkeen vastaan ja seinä on olohuonetta vasten. Yrittäisin mahduttaa sen joko takan taakse tai mieluiten nykyisen makuuhuoneen vaatehuoneen paikalle, ovi vain käytävään päin.

Harri kirjoitti...

Enpä aiemmin kiinnittänyt tuohon huomiota, mutta kyllä minunkin mielestäni tuo keittiö taitaa olla vähän pieni työskentely- ja kaappitilojen osalta.

Janet kirjoitti...

Keittiö on kyllä pieni murheenkryyni (jälleen kerran), pitänee tässä suunnata jonkun keittiösuunnittelijan luo ja kysyä, että saako tästä millään muotoa järkevää ja käytännöllistä. :) Mielelläni kyllä pitäisin tuon erkkerin tuossa... Mutta kyllä itsekin mietin sitä aikaisemmin, että jos sen ruokailun siirtäisi sittenkin olkkariin... Hmm, tätä ehkä pitää miettiä vielä. :)

Tuo vessanpaikka kyllä jakaa ihmisiä; on niitä jotka tahtoo sen ulko-oven välittömään läheisyyteen ja niitä, jotka haluaa sen lähelle makuuhuonetta. :) Pitänee äänieristää hyvin vessa, ettei kaikki lörinät ja pörinät kuulu olkkariin.. :D

Tiinaiines kirjoitti...

Mitäs jos sen veskin tekis siihen makkarin vh:n tilalle niinkuin joku aiemmin ehdotti? Ja sen toisen vh:n ja vessaksi tarkoitetun tilan yhdistäisi isoksi vaatehuoneeksi, mutta samalla sitä hieman kutistaen niin että keittiön jääkaappi yms siirtyis suunnilleen ton vaatehuoneen hyllyjen kohdalle. Samalla muuttaen baaritiskin ja sen kulkuaukon paikkaa jolloin tohon sais pienen L:n muotoisen systeemin siis siitä baaritiski-kaapistoyhdistelmästä.
Tällöin ei tarvitsisi luopua siitä ruokailuerkkeristä, mut sais vähän lisää tasoja/kaappeja.. Varsinkin jos sen baaritiskin alaosan vois laittaa kaapeilla.

Tuulispää kirjoitti...

Moi!
Nyt näyttää jo huomattavasti paremmalta!

Olohuone on kyllä tosi iso, sinne mahtuisi varmasti ruokapöytäkin. En tiedä mitä on suunniteltu keittiöön vaatehuoneen seinustalle, mutta jäävät vähän kauas muista tasoista.

Miten ajattelitte olohuoneen kalusteet? Jos sohva on niin että siitä katsellaan takkaa (?) niin sitten sohva on hassusti keskellä ja molemmille puolille jää tila.

Tässä taas valistuneita kommentteja henkilöltä, joka ei ole koskaan rakentanut - edes hiekkalinnaa!

Anonyymi kirjoitti...

Pitää sen verran kommentoida, että onko alakertaan suunnittelilla toista WC:tä? Sellainen pitäisi ehdottomasti olla saunatilojen yhteydessä, mielellään omana huoneena.

Janet kirjoitti...

Ei ole suunnitteilla toista vessaa alakertaan. Emme halunneet saunatiloihin toista vessaa - jos ihmiset ei osaa käydä vessassa ennen saunaa niin omapa on häpeensä! :D Tai sitten jos hätä iskee kesken kaiken, niin vessa ei ole kovin kaukana.