Tönön paikka

|
Pahoittelen, että näiden kuvien lataamiseen on mennyt näin kauan. :) Sunnuntaina kun päästiin Jyväskylään, niin jäätiin parkkipaikalla jumiin. Meni sen verran myöhään autoa irrotellessa, ettei silloin enää viitsinyt latailla. Ja maanantaina ja tiistana.... No, oon ollu laiska. :)

Eli tässä ensimmäinen ehdotus:


Eli ulko-ovi tielle päin. Not good. Ja arkieteinen jää turhan kauaksi etupihasta.

Ilmoitimme sitten piirtäjälle, että ei näin. Sitten tuli seuraavat ehdotukset:Vähän vinossa?Viimeisin on nyt se, mistä tykkäsimme eniten. Ja minusta se on kyllä luontevin! :)

2 kommenttia:

T kirjoitti...

Tämä on ehkä tyhmä kysymys (en ihan hahmota noita piirrustuksia näjes :)), mutta miksei ulko-ovi kannata olla tielle päin?

Meillä arki-eteinen, eli khh on juuri vastakkaisella puolella kuin ulko-ovi (ja autotalli ja tie), mutta jotenkin laskeskelimme että sitä käytettäisi eniten omalta pihalta tullessa. Saas nähdä oliko se viisas päätös sitten vai ei...
ulko-oven paikkaa ei meillä edes pohdittu vaan sen paikka oli automaattisesti tien,autotallin ja etupihan puolella. Enemmän aikaa kului kun mietimme mihin haluamme auringon paistetta kulloinkin. Koska meille tulee aika korkea talo joka on vielä pienen nyppylän päällä, mietimme myös miten talo varjostaisi kaikista vähiten ilta-aurinkoa. Nyt vaan toivotaan että onnistuttiin :)

Voi kunpa mekin oltaisi löydetty noin halpa asunto tontin vierestä. Etelä-suomessa tosiaan hinnat on taivaissa...

Hepe kirjoitti...

Oikeastaan käännettiin talo juuri noista samoista syistä. Tie päättyy tontin luoteiskulmalle, josta on liittymä pihalle. Kääntämällä saatiin talon sisäänkäynti pihan puolelle, julkisivu näkymään tielle ja talo suojaamaan paremmin etupihaa järvenlahden yli puhaltavilta tuulilta. Lisäksi saatiin pyöräytettyä olohuone ja ruokailutilat idän ja etelän puolelle, josta saadaan valoa, lämpöä ja maisemaa (tontti rajautuu idän puolelta järveen) sisään. Niin, ja tietenkin tuo terassi saatiin etelänpuolelle valoon ja rauhaan naapureilta ;).