Kuulumisia

|
Tässä ollaan tuumailtu ja laskeskeltu erinäisiä asioita. Esimerkiksi talon rakentaminen Jyväskylästä käsin ei ehkä ole ihan paras mahdollinen ratkaisu, joten asuntoa Pihtiputaalta on sitten pitänyt etsiä. Aluksi meinattiin muuttaa vasta toukokuun lopussa, mutta laskettiin tuossa hieman minun työpäiviä, joita on toukokuussa huimat 12 kpl ja kesäkuussa 5... Joten muutaman varovaisen kyselyn jälkeen sain yöpaikan hommattua itselleni touko- ja kesäkuuksi ja sitten uskalsimme irtisanoa asunnon! Uudet asukkaatkin kävivät jo katsomassa asuntoa ja ihastuivat siihen ikihyväksi. 


Noh, aloitin sitten asunnon etsimisen Putaan suurimmalta (??!) vuokra-asunnon välittäjältä. Kaksioita tuntui olevan toukokuussa muutamia kappaleita vapaana ja vuokrat huiteli siinä 400 euron molemmin puolin. Hämmästytti, että vuokra oli noinkin kallis, koska asunnot löytyivät suurimmalta osin semmoiselta alueelta joka ei ehkä niin hirveän hyvää seutua ole... Kirjoitimme kuitenkin hakemuksen, sillä pitäähän sitä jossain asua. Juuri ennen kuin veimme hakemuksen postiin muistin, että Osuuspankilla on joskus ollut joitain asuntoja vuokrattavana. Hepe sitten otti ja soitti sinne ja sattumalta heillä olikin sitten asunto vapaana. Hepe sitten kävi samaisena päivänä asunnon tsekkaamassa ja paperit allekirjoittamassa (itsehän en ole sitä asuntoa vieläkään nähnyt, pitää vaan luottaa että se on nyt hyvä :)). Nyt meillä sitten on n. 70 neliön kolmio ihan keskustassa, vuokra 470 e sis. veden ja yhden saunavuoron. Että ei hullumpi?


Piirtäjä alkaa olemaan ihan loppusuoralla piirrosten kanssa. Torstaina oli tullut ehdotelma siitä, miten päin talo tulisi tontille... Ja sehän oli ihan väärinpäin! Vastasimme, että ei näin, käännäpä se toisinpäin. Eilen oli sitten tullut kaksikin uutta ehdotelmaa, joista toinen oli ihan täydellinen. :) Laittelen kuvia, kunhan pääsen omalle koneelle ja Jyväskylään takaisin, eli ehkä huomenissa. :)

5 kommenttia:

Hilduska kirjoitti...

Wau, kiva juttu että asunto järjestyi noin hienosti. Me rakennetaan sadan kilometrin päästä - mukavampi olisi olla lähempänä.

Jepa kirjoitti...

Itekki oon tässä kämppää katellu, mutta esim. 70 neliöinen kolmio maksais täällä nelinumeroisen summan vuokralle, ja ostamiseen ei riitä takaajillakaan rahat... Keskiverto ensiasunto maksaa yli 170 000 euroa ja sijaitsee kerrostalossa (kaksio kai yleisimmin), joten tolkku on menny jo aikapäiviä sitten...

Elämä on täynnä valintoja, muun muassa asuinpaikan -sellaisia...

Harri kirjoitti...

Nii.. täällä Espoossa 75 neliöisen rivarin vuokra on vähän toista tuhatta... en oo katkera mutta kuitenkin :-)

Janet kirjoitti...

Heh, ja mä aattelin että toi on kallis. ;P
Nii-in, kaikki suhteellista. Jepan kaksion hinnalla rakennamme kovastikin talon tänne maalle. Järki on kyllä mennyt aikapäivää sitten noissa asuntojen hinnoissa, etenkin siellä Etelä-Suomessa. Harkitsimme jossain vaiheessa, että jos rakentaisimme Jyväskylään, mutta on sielläkin hinnat jo niin hyvissä svääreissä. Hyvää ja halpaa ei ole siellä tarjolla, Putaalla onneksi oli. :P

Jepa kirjoitti...

On se rakentaminenki kallistunu hirvittävästi viime vuosina, jos aletaan puhuun miljoonan markan talosta niin -90 luvulla vielä ois naurettu pankista pihalle jos oltais menty kyseleen rahojen perään..

Mutta tottahan se on, että sillä rahalla, millä täältä saat sen kuppasen kaksion maalattialla niin ostas (tai rakentas) sieltä päin talon järven rannalta omalle tontille ja kahen auton tallilla...

On aika arseesta, kun tässä hommassa ei oo mitään järkiä mutta silti pitäs asua jossain.