Runkoa nousee

|
Kaksi päivää runkotöitä takana ja ulkoseinien pystyt ovat kohta kohdillaan. Väliseinien asentamista on ehditty valmistella sen verran, että niiden alajuoksut on mitattu kohdilleen ja lyöty poranauloilla kiinni. Kevyempien ei-kantavien väliseinien juoksujen kiinnitys tehdään myöhemmin pelkän uretaanin avulla. Itse en ole kokeillut vielä, mutta paremmin tietävät sanovat että uretaani riittää tässä tapauksessa kiinnikkeeksi oikein hyvin. Hyvä jos niin, sillä lattialaatassa risteilevään lämmityskaapeliin poraaminen voisi kirvoittaa parikin voimasanaa.Pystyjen kanssa säätämistä olohuoneen nurkilla.


Runkotöitä aloiteltaessa on tullut opittua sekin selvä asia, että kaikki se tavara joka ei ole standardimittaista kannattaa laittaa tilaukseen ajoissa. Tai oikeastaan - toiseksi - kannattaa kysyä jo suunnitteluvaiheessa, mitkä osat eivät ole standardia. Meillä olohuoneen kattoon tulee puolentalon yläpohjat kantava liimapuupalkki, joka on mitoitettu suunnitelmassa niin, ettei yleensä varastossa olevilla palkkien mitoilla pärjätä. Näytti jo hetken siltä, että palkin saamiseen menee viikkotolkulla. Asia ratkesi kuitenkin Haapajärven uutta Rautiaa pyörittävän tutun myyjän kautta niin, että sopiva palkki saatiin parin päivän viiveellä Oulun Puukeskukselta.

Nyt vaan runkoa pystyyn, että saadaan palkille alustaa.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Vautsi! Teillä homma etenee!

Hepe kirjoitti...

Kyllä tää tässä tasasen tappavaa tahtia :). Jos saataisiin katto päälle ennen kuin loma loppuu - se olisi kova juttu se.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Oulu =)

-Tintti-