Siisiisisustamista!

|


Jeij, tänään oli alustava loppurutistus sisustuksen suhteen. :) Sain Hepenkin houkuteltua mukaan, joka tietysti sanoi mielipiteensä joka asiaan. Ihme kun ei tällä reissulla tullu sanottua: "Miks sullakin pitää olla mielipiteitä???!". Rauhallisesti asiat sujuivat. :)

Mistäs alotetaan... Noh, vaikka siitä parketista. (HUOM! Värit eivät kuvissa vastaa todellisuutta, mutta antaa viitteitä suunnasta!)Parketti on Karelian Tammi Select Vanilla Matt 3-sauvaisena, ei siis leveänä lankkuna. Olin ihan sikavarma, että meille tulee tummat lattiat, mutta näin se homma vain meni... :) Itse tykkään kyllä, vaalea on ihan raikas valinta. Tätä siis tulee alakerran olkkariin ja makkariin. Eteiseen ja "aulaan" tulee sitten laatta:


Tämä passaa todella hyvin vaalean parketin kanssa yksiin. Väri ei aivan täysin ole harmaa, eikä oikein ruskeakaan. Jotain siltä väliltä. :) Seiniin tulee lasikuitutapetti aika normaalina, eli ei mitään ihmeempiä kikerryksiä kuvioinnissa. Väriksi tulee vaalea maali, joka taittuu hieman lämpimään. Väristä vilautan kuvaa ja infoa sitten joskus myöhemmin. :) Makkariin tulee sitten samaa lasikuitutapettia, mutta yksi seinä tulee tehosteseinäksi. Tapettina on Duron Praktmagnolia 670-03:


Ensimmäinen kuva on netistä, toinen on paikanpäältä, jotta näette kiillon ja kolmiulotteisuuden tunnun tapetista. Kuviokin näyttää suuremmalta kuin mitä tuossa netistä napatussa. Kuvio on vähän tuommoinen vanhan mallinen, mutta kuitenkin nykyaikainen.


Pesuhuoneesta tulee tällainen:


Ei mikään ihan perinteinen ratkaisu, että alaosa on tumma ja yläosa vaalea. :) Sama lattialaatta on sitten saunassa, pukuhuoneessa sekä kodinhoitohuoneessa. Khh:n seinän sävyksi tulee Tikkurilan Oliivilehto V451:


(Ja värit taas päin.....) Vähän jotain väriä aateltiin laittaa sinne kodariin, mutta mua alko jo arveluttamaan; onko tuo liian vihreä?? Mutta toisaalta, jos se alkaa jossain vaiheessa nyppimään, niin eiköhän sen voi maalata vaikka valkoseks jos siltä tuntuu. :)

No, sitten yläkertaan. Ylös laitamme ihkaoikean lautalattian, jonka öljyämme vaaleaksi. Seinälle tulee puolipaneeli, joka saa taas tummahkon värin pintaansa. Yläosa tulee, yllätys yllätys, lasikuitutapetilla ja väriksi suhteellisen valkoinen. :) Mutta sitten makuuhuoneet.... Ajattelimme, että laitetaanko ylös vähän tällaista vanhan talon fiilistä, kun siellä on kuitenkin oikea puulattia ja puolipaneelia... Nooh, makkareihin tulee sitten seuraavanlaiset tapetit:

Kuvio on oikeasti suurempi, kuin mitä tuo kuva antaa ymmärtää.
Yläkerran kylppäri on ihan simppelillä laatoituksella:


Mutta siis, näillä mennään ainakin alustavasti? Any comments? :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älkää pistäkö sellaisia tapetteja, joihin kyllästyy jo vuoden päästä. Mieluummin maalia seiniin ja vaikka hiertopintaa.

Leveää lankkua voi kanssa harkita (olette jo varmaan harkinneetkin). Sauvaparketti on jotenkin rauhaton. Väri on hyvä.

Janet kirjoitti...

Kyllä me yritimme valita sellaisia tapetteja, ettei niihin ihan heti kyllästy. Yläkerran makkareihin tulee ehkä vähän erikoisemmat tapetit, mutta ne tuleekin alustavasti joko toimistokäyttöön tai vierashuoneiksi. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa niiden funktio muuttuu ja sitten voidaan harkita tapettien vaihtoa. :)

Leveää lankkua ei sisustussuunnittelija suositellut meille. Ensinnäkin se on kalliimpaa ja sitten se ehkä syö sitä avaruuden tuntua tuolta olkkarista. Turhaa mennä kaventamaan leveällä lankulla isoa tilaa, koska olkkarin idea meillä onkin juuri tuo avaruus. :)

Hepe kirjoitti...

Suurin osa ei-kosteiden tilojen seinäpinta-alasta on maalattavaa, eli ei huolta siitä. Kuviollisia tapetteja tulee vain makuuhuoneisiin - yhteen tehosteena ja kahteen kammariin koko seinälle. Sisustuksessa on haettu suunnittelijan kanssa alusta asti selkeitä, mutta samalla kodikkaita ja hillitysti "perinteisiä" ratkaisuja. Pelkistetty tyyli olisi toki kivan käytännöllinen, mutta omaan kotiin en pahemmin kliinisyyttä kaipaa. Jääköön se muiden iloksi.

Hepe kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvälle, minä painan tykkää nappia x10.

Alakerran lattia valinta on juuuri sellainen minkä minäkin valitsisin jos vielä voisin! Kellekään en suosittele enää tummaa lattiaa kun itselläni sellainen on ja en löydä siitä kuin huonoja puolia! Meilläkin ikkunoista tulee valoa paljon niin siitä loistaa heti kaikki pöly koiran tassun jäljet ja etenkin jos itse olet kävellyt siitä kostein jaloin, ei hyvä. lattian väri on hieno.

Mielestäni muutenkin valintanne ovat järkeviä, kaikkiin noihin sävyihin on niin sanotusti helppo kalustaa ja loput pikku yksityiskohdat sitten vain hioa =)

-Tiina-

Hepe kirjoitti...

Eipä edes tullut tuo jalanjälkiasia mieleen lattioita valittaessa :D.. Näin sitä oppii :).